Головна  →  Новини  →  27 серпня 2015

У Солом’янському районі відкрили оновлений парк «Супутник»

У Солом’янському районі відкрили оновлений парк «Супутник»

26 серпня відбулося урочисте відкриття парку «Супутник» у Солом’янському районі після капітального ремонту. Наразі завершився перший етап робіт, під час яких  реконструйовано 3,5 га парку, що на вул. Уманській.  

«Як голова району я надзвичайно радий,  що цього року ми зробили прорив у  будівництві та облаштуванні зелених зон. Це вже третій парк, який ми відкриваємо влітку. Першим був сквер на розі вулиці Михайла Донця і проспекту Відрадного. Буквально через місяць відкрили оновлений сквер на бульварі Івана Лепсе, 77. А наприкінці літа відкриваємо вже третій – парк «Супутник» на вул. Уманській. Сьогодні ми здаємо проміжний, перший  етап виконаних робіт, але за декілька років увесь парк буде реконструйований. Також з початку вересня розпочинається масштабна реконструкція парку «Юність», який за два місяці плануємо відновити тощо. Найголовніше, що крім озеленення, очищуємо занедбані озера в парках. Так, уже розпочалися роботи в парках «Орлятко» та «Відрадний», - зазначив голова Солом'янської адміністрації Максим Шкуро.

Участь у відкритті оновленого парку взяли народний депутат України Дмитро Андрієвський,  депутати Київради Катерина Кириченко, Максим Конобас, генеральний директор комунального об’єднання «Київзеленбуд» Сергій Симонов, священнослужителі, мешканці району.

«Нині ми відриваємо цей прекрасний оновлений парк з квітучими клумбами, облаштованими доріжками і лавками, яскравим дитячим майданчиком. Для нас це саме ті перетворення і зміни, на які ми так  чекаємо. І вони відбуваються тому, що разом з Вами, з жителями,  ми плідно і успішно над цим працюємо», - підкреслив під час відкриття парку  народний депутат Дмитро Андрієвський.

Після капітального ремонту влаштовано 1400 м2 доріжок, встановлено 20 паркових лав та 20 сміттєзбірників, відремонтовано  дитячий майданчик і відновлено його покриття, проведені роботи з санітарної обрізки та кронування дерев тощо. Загалом під час реконструкції влаштовано газони, висаджено дерева, кущі, квіти на території  понад 3 га.

Сподобався оновлений парк і жителям мікрорайону, його постійним відвідувачам. Кажуть, тепер буде, де відпочивати, а головне – зберегти та підтримувати те, що зроблено.

Продовження реконструкції  парку заплановано на 2016 рік. Зокрема, буде відновлено освітлення парку, облаштовано доріжки в частині парку прилеглій до храму, розширено дитячий майданчик та створено спортивну зону тощо.

Нагадаємо, парк «Супутник» має площу 16,41 га.  Він є фактично єдиною вцілілою частиною Кадетського гаю, на основі якої в  1969 році  і було сформовано зону відпочинку.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена