Головна  →  Новини  →  17 грудня 2013

Відтепер на Солом’янці - сучасна методика діагностики раннього аутизму у дітей

Відтепер на Солом’янці - сучасна методика діагностики раннього аутизму у дітей

Максим Луцький взяв участь в урочистому врученні ексклюзивного сертифікату для придбання сучасного інструментарію для ранньої діагностики аутизму ADOS Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району.

Вручення відбулося в рамках програми Президента «Нові соціальні ініціативи: Діти – майбутнє України».

Громадська організація "Всеукраїнська психодіагностична асоціація" та PSYCON.UA організували благодійний проект по збору коштів для придбання діагностичної установки по виявленню аутизму в дітей на ранній стадії.

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району – один із 24 учасників цього проекту, що переміг у конкурсі та отримав омріяний сертифікат.

Директор Центру Параскева Тетяна Іванівна зазначила, що це дуже цінний подарунок долі, адже це була лотерея, і вони лише мріяли про сучасну методику для дітей з функціональними обмеженнями.

«Ми неймовірно щасливі, що виграли цей сертифікат. Звісно, ми би ніколи не купили цей інструментарій для діагностики самостійно, адже він коштує доволі дорого - 40 700 грн. Але нам посміхнулася доля, і тепер, я надіюся, наші дітки будуть здоровішими, і щасливішими», - сказала Тетяна Іванівна.

Вона підкреслила, що надзвичайно важлива доступність цієї методики. Відтепер солом'янці можуть провести діагностику здоров’я своїх дітей, аби виявити аутизм на ранній стадії та вилікувати його абсолютно безкоштовно.

Організатор проекту PSYCON.UA Королик Ольга Ігорівна зауважила, що сучасний інструментарій для ранньої діагностики аутизму ADOS є надзвичайно необхідною річчю для збереження здоров’я дітей та сприяння їхньому повноцінному розвитку.

«Методика ADOS дозволяє діагностувати аутизм з 12-місячного віку, коли більшість симптомів ще не проявилися, і якомога швидше перейти до програми прогресивної допомоги», - запевнила Ольга Королик.

Вона розповіла, що сьогодні в Україні така методика є лише у трьох місцях: в Чернігівській лікарні, в Київській організації «Маленький принц» та, відтепер, буде в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району.

Голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Максим Луцький заявив, під час урочистої передачі сертифікату на придбання методики ADOS, що здоров’я дітей є надзвичайно важливим питанням і запорукою їхнього майбутнього щастя.

«Я дуже радий, що саме центр в Солом’янському районі отримав цей сертифікат. Для нас всіх – це маленьке свято, яке обіцяє великі зрушення та прогрес у лікуванні і попередженні аутизму у дітей. Здоров’я дітей – це одне із найголовніших наших завдань та цілей. Адже від цього залежить їх щастя і здатність повноцінно насолоджуватися життям», - зазначив очільник району.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена