Головна  →  Новини  →  11 квітня 2016

У Солом’янському районі заклали Алею україно-грузинської дружби

У Солом’янському районі заклали Алею україно-грузинської дружби

9 квітня в парку «Відрадному» заклали нову Алею.  21 дерево ліщини висадили голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Міхеїлом Уклебою, представниками Посольства, адміністрації, грузинської діаспори, школярами, мешканцями району.

«Висаджена алея у парку «Відрадний» стане символом дружби між українським і грузинським народами. Спільний захід  9 квітня  – це данина пам’яті людям, які загинули за незалежність, знак взаємної підтримки, співпраці українського та грузинського народів», − зазначив голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро.

Цей захід став символічним. 21 дерево висадили у знак пам’яті про учасників мирного протесту, які загинули під час розгону багатотисячної мирної демонстрації в Тбілісі 9 квітня 1989 року. Цей день став прикладом незламності духу грузинського народу та щорічно відзначається як День відновлення незалежності Грузії.

«Ми відкриваємо Алею україно-грузинської дружби у пам’ять про молодих беззахисних людей, які першими повстали проти тоталітарного режиму.  Історично наші народи дуже близькі та дружні. Однією з спільних рис, що об’єднує – це свободолюбство. Адже тільки вільні люди можуть досягати успіху», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба. Надзвичайний і Повноважний Посол зачитав імена молодих людей, які загинули в боротьбі за свободу Грузії.

Висаджена Алея поступово поповнюватиметься новими деревами.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена