Головна  →  Новини  →  18 липня 2017

У Солом’янській адміністрації презентували проекти з енергозбереження

У Солом’янській адміністрації презентували проекти з енергозбереження

У Солом’янській адміністрації викладачі Національного авіаційного університету презентували свої напрацювання у відновлюваній  енергетиці та проекти  з енергозбереження в КНП «Консультативно-діагностичному центрі» на вул. Гарматній, 36 і Київській дитячій школі мистецтв на вул. Тупікова, 29.

«Основні витрати йдуть не на розвиток бюджетних установ, а на сплату енергоносіїв. Тому поставили амбітне завдання – не просто раціонально використовувати наявні ресурси, а поступово зменшувати рівень енергоспоживання. Нові об’єкти в районі проектуються та будуються уже з використанням сучасних енергозберігаючих технологій. Тому не лише активно вивчаємо передовий науковий досвід вищих навчальних закладів, але й впроваджуємо його на практиці. Сподіваюся, що співпраця з Національним авіаційним університетом сприятиме підвищенню енергоефективності бюджетних установ і житлових будинків Солом’янського району», − зазначив керівник Солом’янського району Максим Шкуро.

За оцінками фахівців, основна частина будівель у столиці має низькі енергозберігаючі характеристики. 42% тепла втрачається через стіни, стелю, підвали. Значні тепловтрати відбуваються  через вікна та систему вентиляції. Втрати більше ніж у 5 разів перевищують європейські норми.

Науковці університету презентували розробки з відновлюваних джерел енергії, такі як вітроенергетичні установки з вертикальною вісcю обертання, склопакети з інтегрованими фотоелектричними елементами, сонячні панелі з поворотною платформою тощо.

За словами в.о. ректора Володимира Ісаєнка, в університеті не лише проводяться наукові розробки, але й у практичній площині університет здійснює роботи з енергоаудиту та термомодернізації гуртожитків та навчальних корпусів. 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена