Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2018

Солом’янський район прийняв естафету пам’яті «Слава визволителям України» від Подільського району

Солом’янський район прийняв естафету пам’яті «Слава визволителям України» від Подільського району

19 жовтня Солом’янський район прийняв естафету пам’яті «Слава визволителям України» від Подільського району міста Києва.

Естафета приурочена до 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. ЇЇ організатором виступає Рада Організації ветеранів України за підтримки місцевих організацій.

У Солом’янському районі захід відбувся у парку імені М. Островського за підтримки та участі керівництва району, представників ветеранських та громадських організацій, військовослужбовців Збройних сил України.

З вітальним словом виступив Голова Солом’янської районної організації ветеранів м. Києва Борис Парафейніков. Естафету пам’яті від Подільського району міста Києва передав Голова ради Київської міської організації ветеранів України Микола Мартинов.

Пам’ять про воїнів-захисників Батьківщини, які віддали  життя заради миру та свободи на українській землі, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Солом’янського меморіалу загиблим воїнам у роки Другої світової  війни.

Довідково.

Стартувала естафета пам’яті «Слава визволителям України» 18 грудня 2017 року в Лисичанську (Луганська область). Саме в той день 75 років тому війська 1-ї гвардійської танкової армії Південно-Західного фронту вибили чужинців-окупантів із села Півнівка Міловського району. Цими боями почалася битва за визволення України від нацистів.

Щоб повністю очистити землю України від окупантів, знадобилося 680 днів напружених і смертельних боїв, які вели чотири Українських фронти. Велика битва за Україну тривала до 28 жовтня 1944 року, коли 85-кілометрову ділянку кордону України з Румунією прийняв під охорону 24-й прикордонний полк під командуванням підполковника Степана Капустіна.

Символами естафети є копія Прапора Перемоги, піднятого над Рейхстагом у Берліні в 1945 році; копія штандарту I Українського фронту; каска воїна, загиблого в бою; альбом з описом заходів ветеранських організацій по вшануванню Перемоги, визволенню міст та селищ України.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена