Головна  →  Новини  →  19 грудня 2018

19 грудня голова Солом’янського району Ігор Довбань отримав Віфлеємський вогонь

19 грудня голова Солом’янського району Ігор Довбань отримав Віфлеємський вогонь

19 грудня, в День Святого Миколая, вперше в історії Солом’янського району, відбулась урочиста передача Вифлеємського вогню Миру голові Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.

Голова району Ігор Довбань отримав Вифлеємський вогонь від скаутів Дитячої громадської організації «Туристичний клуб «Мангуп» гімназії біотехнологій № 177 та волонтерів Солом’янського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Вифлеємський Вогонь Миру» — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту. Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Щороку пластуни перебирають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Ігор Довбань висловив побажання, аби Віфлеємський вогонь Миру зігрів кожну родину, обдаровуючи їх Божою благодаттю і даючи надію на затишок, щастя, добробут, кращу долю для кожного українця, додав сил творити добро та долати усі негаразди.

З щирими побажаннями мира, тепла, спокою та віри, Ігор Довбань передав Вифлеємський вогонь раді старшокласників шкіл-інтернатів № 17 та   № 2, вихованцям Територіального центру соціального обслуговування, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району м. Києва. 

Оскільки такі акції завжди планувалися для підтримки всіх, хто найбільше її потребує в передріздвяний час,  19 грудня 2018р. скаути ДГОТК  «Мангуп» гімназії біотехнологій № 177 та волонтери Солом’янського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації розпочнуть естафету добра, з рук  в руки передадуть  Вогонь добра  очільнику Солом’янської РДА, у спеціалізовану школу «Надія»,  школу-інтернат № 17 та № 2, територіальний центр соціального обслуговування,Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району м. Києва, Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічногого університету України  «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» та до гімназії біотехнологій № 177.

Віфлеємський вогонь долає багато границь і потрапляє до всіх, хто чекає символ тепла, спокою та віри. 

Вифлеємський вогонь – символ тепла, спокою та віри. З 1986 року передріздвяну традицію розповсюджувати Вогонь добра взяли на себе скаутські організації. Від місця народження Спасителя до Відня спеціальні лампади транспортують літаком австрійські скаути. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена