Головна  →  Новини  →  24 квітня 2019

Будівництво колектору, який врятує екосистему Совських ставків, планують завершити до кінця 2019 року

Будівництво колектору, який врятує екосистему Совських ставків, планують завершити до кінця 2019 року

Каналізаційний колектор, який через зношеність конструкцій тривалий час забруднював Совські ставки, можуть оновити до кінця поточного року. Про це голові Солом’янського району Ігорю Довбаню відзвітували під час інспекції робіт з оновлення мережі водовідведення.

Як повідомив директор КП “Солом’янка-Сервіс” Микола Березівський, станом на квітень генпідрядник виконав уже 67% робіт. Зокрема було побудовано 13 вертикальних стволів по вулиці Володимира Брожка і прокладено 370 пог.м. трубопроводу. Однак через незначний обсяг фінансування на 2019 рік, виникла загроза припинення робіт, що може негативно позначитись як на прилеглій території, так і на малоповерховій забудові.

У зв’язку з цим очільник району ініціював розпорядження щодо збільшення фінансування на будівництво колектору шляхом перенесення грошей з одного об’єкту на зазначений проект. За його словами, через застарілу мережу водовідведення сьогодні особливо страждає екосистема Совських ставків.

“Ситуацію врятує тільки новий каналізаційний колектор. Крім того, це дасть змогу мешканцям цілого мікрорайону Олександрівської слобідки, підприємствам і закладам соціальної сфери отримувати якісний сервіс від “Водоканалу”. Також до нового колектору зможуть підключитись і мешканці Турецького містечка, які зараз для каналізування експлуатують старий колектор”, - зазначив Ігор Довбань.

В свою чергу генпідрядник ТОВ “Будгарант” запевнив, що в разі додаткового фінансування добудувати об’єкт та здати його в експлуатацію зможуть до кінця 2019 року.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена