Головна  →  Новини  →  15 липня 2019

Віталій Кличко: "Київ закуповує трамваї як іноземного виробництва, так і вітчизняні"

Віталій Кличко: "Київ закуповує трамваї як іноземного виробництва, так і вітчизняні"

Столиця України, оновлюючи парк комунального громадського транспорту, закуповує трамваї як іноземного виробництва, так і вітчизняного. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. 

Президент зателефонував меру столиці з Дніпра щодо розрахунків за трамваї компанії «Татра-юг», що виробляють на потужностях ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім.  О. М. Макарова».

«Ми придбали для Києва і поліські трамваї всесвітньо відомої компанії PESA, і українські – Львівського заводу і «Татра-Юг» (Дніпро). Усі 47 польських трамваїв – сучасних, 4-го покоління, з кондиціонерами, камерами відеоспостереження і WI-FI – курсують на лінії швидкісного трамваю. До вітчизняних же, на жаль, є питання. З 10-ти львівських трамваїв половину постійно ремонтуємо. У «Татра-юг» ми купили поки один трамвай і внесли за нього передоплату 10 мільйонів гривень. Залишок, і підприємство про це знає, заплатимо після коригування міського бюджету, яке має відбутися на наступній сесії Київради. Також, і я раніше про це говорив, «Татра-Юг» виграла тендер на поставку ще 10-ти трамваїв, які курсуватимуть на Троєщині. На них теж потрібно виділити кошти рішенням Київради при коригуванні бюджету», – зауважив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що ключовою домовленістю з PESA було, зокрема, створення у Києві сервісного центру з обслуговування трамваїв компанії. І він вже працює. З подальшими планами крупногабаритної збірки трамваїв у Києві.

Також Київ планує найближчим часом закупити трамваї на суму близько 25 млн євро за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. На тендерних вимогах, що формулює ЄІБ.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена