Головна  →  Новини  →  13 серпня 2019

У солом'янському сквері з'явиться меморіальний знак на честь славетного тренера Валерія Лобановського

У солом'янському сквері з'явиться меморіальний знак на честь славетного тренера Валерія Лобановського

За ініціативи громадськості та фан-клубу “Динамо” (Київ) відбулась робоча зустріч на чолі з виконувачем обов’язків голови Солом’янської РДА Володимиром Бялковським щодо створення скверу та пам’ятного знаку на честь визначного тренера Валерія Лобановського. 

“Є громадська ініціатива, щоб у сквері на проспекті В. Лобановського, 27-29 була встановлена меморіальна композиція на честь цього легендарного українського тренера і футболіста. Це важлива ініціатива, тому що молодь повинна знати людей, які зробили вагомий вклад у розвиток українського футболу і загалом у спортивне життя країни. Валерій Васильович Лобановський є, безсумнівно, такою особистістю”, - зазначив Володимир Бялковський.

В обговоренні взяли участь віце-президент ФК “Динамо” (Київ) Олексій Паламарчук, голова Федерації міні-футболу у Києві Сергій Харченко, скульптори Володимир Шелуйко і Богдан Томашевський та безпосередньо представник фанатів столичного “Динамо” Анатолій Шпонарський. Також на зустрічі було керівництво КП УЗН в особі Олексія Лукаша, начальники структурних підрозділів РДА та помічник депутата Київради Андрія Андрєєва.

Під час наради учасники обговорили місце розташування пам’ятного знаку на території скверу та ідеї щодо візуального оформлення майбутньої композиції. У зв’язку з цим в.о. голови РДА запропонував творчій групі підготувати ескізні варіанти майбутнього меморіалу впродовж серпня та презентувати їх перед громадськістю. До створення композиції також планується залучити доньку метра футболу Світлану Лобановську. 

А щоб проект якнайшвидше втілити в життя, представники фан-клубу київського “Динамо” запропонували долучити до його реалізації меценатів та всіх небайдужих до українського футболу людей. 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена