Головна  →  Новини  →  13 вересня 2019

У Солом’янському районі прийняли рішення про створення Ради з питань свободи слова

У Солом’янському районі прийняли рішення про створення Ради з питань свободи слова

Сьогодні у Солом’янському районі було прийнято знакове рішення про створення Ради з питань свободи слова при районній державній адміністрації. Відповідне розпорядження підписав виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський. 

За його словами, Солом’янський район став першим районом в Україні, який підтримав ініціативу Офісу президента в бажанні вести відкритий діалог з медіаспільнотою та налагоджувати з нею ефективну співпрацю. 

Рада з питань свободи слова - це консультативно-дорадчий орган при Солом’янській районній в місті Києві державної адміністрації, яка забезпечуватиме захист професійної діяльності журналістів та свободи слова.

До складу Ради наразі вже увійшли журналісти, громадські діячі, правозахисники та члени Громадської ради при райдержадміністрації. Серед них і представники ВГО “Журналісти проти корупції” та Національна Спілка Незалежних Журналістів України, які напередодні звернулись до Володимира Бялковського з проханням ініціювати створення вищевказаної ради з питань свободи слова, але вже на районному рівні.

Крім того, для практичної реалізації свободи слова журналістів, розглядається можливість створення в будівлі Солом’янської адміністрації “open space” - простору для представників засобів масової інформації.

“Тільки свобода слова, діалог і прозорість усіх процесів є основними чинниками європейської інтеграції, якої ми всі прагнемо”, - заявив виконувач обов’язків Солом’янської райдержадміністрації Володимир Бялковський.

Найближчим часом відбудеться перше засідання Ради з питань свободи слова при Солом’янській РДА, про що буде повідомлено додатково.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена