Головна  →  Новини  →  6 грудня 2019

Провідні науковці країни зібрались сьогодні на Амосовських читаннях у Солом’янському районі

Провідні науковці країни зібрались сьогодні на Амосовських читаннях у Солом’янському районі

6 грудня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулися VІІ Амосовські читання. Провідні науковці та медики країни зібралися на форумі, аби вшанувати двох видатних українських кардіохірургів – Миколу Амосова та Геннадія Книшова.

Темою цьогорічних «Амосовських читань» стала трансплантологія, зокрема, учасники обговорювали ідею штучного інтелекту в медицині та біології, перспективи її розвитку в Україні.

Серед спікерів, які представили свої доповіді, були ректор КПІ Михайло Згуровський, директор департаменту кардіохірургії в Медичному центрі Шиба (Ізраїль) Леонід Стернік, який поділився успішним досвідом у кардіохірургії, та директор Інституту проблем штучного інтелекту член-кореспондент НАН України Анатолій Шевченко.

Привітала учасників наукової конференції заступник голови Солом’янської адміністрації Олена Горпинченко.

 «Солом’янський район є одним з найбільших медичних районів Києва, де зосереджено багато лікарень, медичних центрів, інститутів, які мають визнання не тільки в Україні, а й за кордоном. Вже вісім років між Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова та Солом’янською адміністрацією проходить дуже важлива соціальна акція «Серце району». І я вдячна всім лікарям інституту, що на ранніх стадіях ми змогли виявити патологію та врятувати життя наших мешканців. Упевнена, наша співпраця буде продовжуватись. А всім учасникам конференції я бажаю професійних успіхів, миру та звісно ж здоров’я», - заявила заступник голови РДА.

За особистий внесок у розвиток соціальної сфери та галузі охорони здоров’я в районі заступника голови адміністрації було відзначено подякою.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена