Головна  →  Новини  →  28 січня 2020

Столиця готова до будь-яких викликів, пов’язаних із респіраторно-вірусними інфекціями, – Микола Поворозник

Столиця готова до будь-яких викликів, пов’язаних із респіраторно-вірусними інфекціями, – Микола Поворозник

Місто готове до будь-яких викликів, пов’язаних із респіраторно-вірусними інфекціями. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу.

За його словами, у столиці в період підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ госпіталізація хворих із тяжким перебігом здійснюватиметься до інфекційних відділень трьох лікарень для дорослих, трьох – для дітей та двох пологових будинків для вагітних.

«Дорослих хворих із тяжким перебігом госпіталізуватимуть до Олександрівської клінічної лікарні м. Києва та Київських міських клінічних лікарень № 4, № 9. У всіх зазначених закладах є відділення інтенсивної терапії для інфекційних хворих. Діти з ускладненими формами захворювання будуть госпіталізовані до інфекційних відділень: Київських міських дитячих клінічних лікарень № 1, № 2 та Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні. Усі зазначені заклади також є клінічними базами кафедр дитячих інфекційних хвороб НМУ ім. О. О. Богомольця та НМАПО ім. Шупика. Госпіталізація вагітних хворих на грип та ГРВІ середньої важкості та з тяжким перебігом здійснюватиметься до Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини та Київського міського пологового будинку № 3», – пояснив Микола Поворозник.

Він додав, що для дорослих, у разі необхідності, будуть перепрофільовані соматичні відділення (пульмонологічні та загальнотерапевтичні) під інфекційні для госпіталізації хворих з ускладненими формами грипу та ГРВІ.

Госпіталізація дітей хворих на неускладнені форми грипу та ГРВІ буде проводитися до соматичних відділень:

- Дитячої клінічної лікарні № 3 Солом’янського району м. Києва;

- Дитячої клінічної лікарні № 4 Солом’янського району м. Києва;

- Дитячої клінічної лікарні № 5 Святошинського м. Києва;

- Дитячої клінічної лікарні № 6 Шевченківського району м. Києва;

- Дитячої клінічної лікарні № 7 Печерського м. Києва;

- Дитячої клінічної лікарні № 8 Шевченківського району м. Києва;

- Дитячої клінічної лікарні № 9 Подільського району м. Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена