Головна  →  Новини  →  4 лютого 2020

Олена Горпинченко перевірила, як відремонтували районну бібліотеку з майже віковою історією

Олена Горпинченко перевірила, як відремонтували районну бібліотеку з майже віковою історією

У Солом’янському районі завершили першу чергу капітального ремонту бібліотеки сімейного читання ім. М. Лермонтова, що на вул. Героїв Севастополя, 22. Виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Олена Горпинченко відвідала заклад, щоб особисто перевірити якість виконаних робіт.

В рамках першої черги книгозбірня отримала оновлені приміщення, стелю та повну заміну внутрішніх електричних мереж з встановленням нових світильників. Крім того, відремонтовано системи каналізації та опалення для покращення температурного режиму.

«Ця бібліотека є однією з найстаріших в районі – їй 86 років. А відтоді, як вона переїхала у приміщення будинку на Героїв Севастополя, минуло вже понад півсотні років. Тому на першій черзі ми не зупиняємось! Щоб повністю оновити бібліотеку і задовольнити читацькі потреби її відвідувачів, а це 6,5 тисяч мешканців, ремонтні роботи плануються й цього року», – зазначила під час огляду Олена Горпинченко.

За її словами, другим фінальним етапом передбачено заміну підлоги, ремонт інженерних мереж та вхідних груп. На час робіт бібліотеку для відвідування закривати не будуть, лише окремі її відділи у період заміни підлоги.

Довідка 

Дата заснування бібліотеки сімейного читання ім. М. Лермонтова – 15 жовтня 1934 року. Рік побудови теперішнього приміщення на вул. Героїв Севастополя, 22 – 1967 рік. За цей час фонд книгозбірні розширився до 30981 примірника. Щорічно бібліотека обслуговує 6,5 тисяч користувачів.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена