Головна  →  Новини  →  11 березня 2020

Від завтра у Солом’янському районі вводять протиепідемічні заходи

Від завтра у Солом’янському районі вводять протиепідемічні заходи

Із 12 березня у Солом’янському районі запроваджують план протиепідемічних заходів задля упередження можливого розповсюдження коронавірусу. Про це повідомила виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій району. 

«По-перше, причин для паніки немає. У Києві не зареєстровано поки жодного випадку захворювання на коронавірус. Але для убезпечення мешканців району, для захисту їх здоров’я, ми вживаємо всі можливі превентивні заходи. Для цього тимчасово обмежується освітній процес у всіх навчальних закладах Солом’янського району, навчання проводитиметься дистанційно, а також обмежується проведення масових заходів, зокрема концертів, конференцій», – зазначила Олена Горпинченко.

За її словами, протиепідемічні обмеження, що діятимуть попередньо до кінця березня, запроваджують відповідно до протоколу постійної комісії з питань ТЕБтНС КМДА від 11.03.2020 «Про попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (Covid-19) та введення обмежувальних заходів на території міста Києва». 

Запрошені до наради фахівці нагадали, що серед найбільш розповсюджених симптомів коронавірусу – лихоманка та сухий кашель, виділення мокротиння при кашлі, задуха, біль у горлі та м’язова біль, інколи спостерігається блювота та діарея.

Для зниження ризику інфікування просимо дотримуватись простих рекомендацій:

  • часто і ретельно мийте руки з милом або обробляйте антисептичними засобами;
  • під час кашлю і чханню прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя. Відразу викидайте серветку і мийте руки;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
  • уникайте тісного контакту з тими, хто має симптоми грипу чи застуди;
  • проводьте наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів.

Прес-брифінг щодо введення у Києві протиепідемічних заходів та обмежень для запобігання розповсюдження коронавірусу

Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)» (повний текст документу)

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена