Головна  →  Новини  →  15 січня 2021

КНП “Київський міський центр крові“ розпочав безкоштовне тестування крові донорів на антитіла до COVID-19 (IgG)

КНП “Київський міський центр крові“ розпочав безкоштовне тестування крові донорів на антитіла до COVID-19 (IgG)

Як повідомляє Центр, після проведення тестування  результати тесту будуть доступні в реєстратурі через добу після здачі крові при особистому відвідуванні та наявності документа, що посвідчує особу.

Донори можуть здати безкоштовний тест на наявність антитіл в Києві за адресами:

  • вул. Максима Берлінського, 12 (Шевченківський район, метро "Сирець");
  • вул. Миколи Пимоненка, 8 (Шевченківський район, метро "Лук'янівська");
  • вул. Петра Запорожця, 26 (Дніпровський район, Воскресенка).

Здати можна тільки цільну донорську кров. Прийом будуть проводити в центральному корпусі на вулиці Максима Берлінського, 12 (між станціями метро "Дорогожичі" та "Сирець") з 9:00 до 14:00.

У центрі відзначили, що робочу суботу планують ввести на постійній основі. Також, якщо буде достатня кількість бажаючих, то приймати кров в суботу будуть і в іншому корпусі, який знаходиться на вулиці Петра Запорожця, 27 (Воскресенка).

Стати донором цільної крові може будь-яка людина, старше 18-ти років, яка пройшла відповідне обстеження. Забір проводиться з вени, максимально допустима доза - 450 мілілітрів. Крім того, після здачі, кров безкоштовно перевіряють на наявність гепатитів В і С, ВІЛ-інфекції, сифілісу.

Нагадаємо, організація "Агенти крові" разом з компанією Uber запустили спільну ініціативу для донорів крові в Києві. Ініціатива буде працювати з 21 грудня 2020 року до 2 лютого 2021 року.

Джерело: UKRRAIN

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена