Головна  →  Новини  →  27 січня 2021

Споживачам, які встановили електроопалення, буде виплачено компенсацію на оплату електроенергії

Споживачам, які встановили електроопалення, буде виплачено компенсацію на оплату електроенергії

Сьогодні на засіданні Уряду прийнято рішення щодо механізмів компенсації та відшкодування деяким категоріям споживачів електроенергії додаткових витрат на її оплату у зв’язку з відміною з 01.01.2021 знижених тарифів. Така компенсація буде запроваджена на спожиту у першому кварталі 2021 року електроенергію.

Компенсація надаватиметься таким категоріям споживачів:

- у яких житлові приміщення обладнані електроопалювальними установками;

- у яких відключено централізоване опалення і будинки яких не газифіковані;

- дитячі будинки сімейного типу, багатодітні та прийомні сім’ї.

Крім того, з метою посилення соціальної підтримки багатодітних та прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу вносяться зміни до програми житлових субсидій, що дасть можливість забезпечити комплексний та системний підхід соціальної підтримки таких категорій, зокрема:

1. Соціальна норма житла для дитячих будинків сімейного типу встановлюється у розмірі опалюваної площі житлового приміщення. Це дасть можливість при призначенні субсидії на електроплавлення розраховувати її розмір на всю опалювальну площу житла.

2. Знімаються обмеження щодо застосування соціальних нормативів на електроенергію, що використовується на побутові потреби, для багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, у яких проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування. Наразі залежно від типу споживання (наявність/відсутність електроплити, бойлера) таке обмеження становить від 190 до 250 кВт год на місяць на домогосподарство.

3. Не враховувати доходи дітей з дитячих будинків сімейного типу, багатодітних та прийомних сімей при наданні житлової субсидії.

Джерело: КМУ

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена