Головна  →  Новини  →  29 січня 2021

Дитячий будинок сімейного типу тепло відсвяткував новосілля

Дитячий будинок сімейного типу тепло відсвяткував новосілля

Мер Києва Віталій Кличко, заступниця голови КМДА Марина Хонда  та голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Чечотка урочисто, але з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, завітали до нової оселі родини, що взяла на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Таких дітей, віком від 8 до 14 років, у матері-виховательки Зінченко Олени Юріївни та її чоловіка Данильченка Володимира Михайловича – шестеро.

Департаментом будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на виконання доручення Київського міського голови Віталія Кличка, в квітні 2020 року було передано Солом'янській районній в місті Києві державній адміністрації квартиру в будинку за вулицею Генерала Шаповала, для створення дитячого будинку сімейного типу.

Також, за рахунок місцевого бюджету було організовано роботу з проведення ремонтних робіт в приміщенні, облаштовано приміщення та придбані предмети тривалого вжитку, необхідні для функціонування ДБСТ.

Нова оселя, площею 170 кв.м., складається з трьох дитячих кімнат, спальні для батьків, холу-вітальні, прихожої, кухні, трьох санвузлів. Для кожної дитина передбачено окреме ліжко, письмовий стіл зі стільцем, шафу для одягу. Батькам облаштовано власну кімнату. Для ведення домашнього господарства встановлено великогабаритну та дрібну побутову техніку,а також, придбано оргтехніку. Будинок обладнаний усім необхідним, для комфортного проживання  шістьох дітей і двох батьків.

«Кожна дитина повинна рости і виховуватися в сім’ї. І ми як міська влада робимо все можливе, щоб підтримувати родини, які готові ділитися своєю любов’ю та увагою з дітьми, які, на жаль, обділені домашнім затишком і теплом. І відкриття в Києві дитячих будинків сімейного типу дає можливість влаштувати в нові сім’ї дітей, які з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування», – наголосив Віталій Кличко.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена