Головна  →  Новини  →  14 грудня 2021

Бібліотеки Солом’янки запрошують на Національний тиждень читання

Бібліотеки Солом’янки запрошують на Національний тиждень читання

З 13 по 19 грудня 2021 р. в Україні відбувається вперше Національний тиждень читання, організаторами якого виступили Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Українським інститутом книги.

Це особливий час, коли читачі, письменники, видавці, бібліотекарі, книгарі об’єднаються навколо книги та читання.

Бібліотеки Солом’янського району відзначатимуть Національний тиждень читання різними читацькими активностями, серед яких:

· Фестиваль «Ліга книгоманів»: створення та поширення на каналі YouTube короткого відео (до 3−х хвилин) з відгуком/прочитанням про книгу, яку варто читати; флеш−моб #Читай_овочем_не ставай − запис учасниками тематичного відео та поширення його в Тік−ток/Інстаграм;

· «Письменник читає – слухають діти» − зустрічі з сучасними дитячими авторами;

· «Кольорові читання» − книжкові активності підібрані за кольором палітурок книг;

· Акції «Підвішена книга» − кожен попередній читач «підвішує» книгу, яку він радить прочитати для наступного читача; «Яку книгу я хочу під ялинку?» − скринька побажань дітей для батьків; «Як обрати ідеальну книгу для…» та  «Мені 30−ть (40, 50, 60+ …) і я не знаю з чого почати» − рекомендаційні чек−листи складені за відгуками авторитетних читачів.

Запропоновані активності проходять у всіх 17−ти бібліотеках району. Під хештегом #тижденьчитання, #знайдисвоюкнижку вибирайте собі читання до смаку, та гайда до улюбленої/найближчої бібліотеки!

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена