Головна  →  Новини  →  20 червня 2022

Всеукраїнські змагання учнівської молоді (юніори) з судномодельного спорту

Всеукраїнські змагання учнівської молоді (юніори) з судномодельного спорту

З 31 травня по 15 червня, відбулися Всеукраїнські змагання стендових моделей-копій кораблів, серед юних судномоделістів. У заході взяли участь команди закладів позашкільної освіти з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Сумської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей. Київ був представлений декількома командами, зокрема і командою Центру технічної творчості «Юність» нашого району, під керівництвом Гаєвського Михайла Леонідовича.

Судномодельні змагання стендових моделей зазвичай проходять у форматі виставки, але цього разу, в зв’язку з умовами воєнного стану, змагання проходили в онлайн форматі. Учасникам необхідно було завантажити фотографії своїх моделей кораблів та документацію до них на віртуальний диск, а робота суддів заключалася в оцінці відповідності моделей до прототипу та наданої документації. Всі надіслані роботи були поділені у відповідності класифікації всесвітньої організації судномодельного спорту Naviga на декілька окремих класів, таких як:
- вітрильники (клас С1)
- моторні кораблі (клас С2)
- діорами, частини кораблів, елементи декору, озброєння (клас С3)
- кораблі в пляшках (клас С5)
- моделі виготовлені з наборів з пластику, дерева чи інших матеріалів (класи С6 та С8)
- моделі виготовлені з паперу чи картону (клас С7)

В результаті кількаденної роботи кваліфікованої бригади суддів, було визначено переможців та призерів змагань, серед яких і вихованці ЦТТ «Юність» нашого району, а саме:
- Петрище Давид, найкраща модель у класі С6 та золота медаль, а також бронзова медаль у класі С2
- Притула Владислав, найкраща модель у класі С8 та золота медаль, а також срібна медаль у класі С3
- Лапань Дмитро, срібна медаль у класі С6
- Жалдак Дмитро, бронзова медаль у класі С7
Такі чудові результати юних вихованців дозволили команді ЦТТ «Юність», вибитися у лідери змагань та посісти 2 командне місце серед 17 команд України, переможцями ж стала команда Волинської області, третє місце посіли Житомиряни.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена