Головна  →  Новини  →  2 грудня 2022

3 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ІЗ ІНВАЛІДНІСТЮ НЕ Є СВЯТОМ, ПРИВОДОМ ДЛЯ СОЛОДКИХ ПОДАРУНКІВ ТА ВІТАЛЬНИХ ЛИСТІВОК.

03.12 - ЦЕ ДЕНЬ, ЩО Є НАГАДУВАННЯМ людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей із інвалідністю.

03.12 - ЦЕ ДЕНЬ, ЩО ПОКЛИКАНИЙ ПРИВЕРНУТИ УВАГУ до потреб цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.

03.12 - ЦЕ ДЕНЬ, ЩО АКЦЕНТУЄ УВАГУ СУСПІЛЬСТВА НА ПЕРЕВАГАХ, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

У кожної людини, як і в людини з інвалідністю, є свої особливі потреби і обмежені можливості. В кожної людини є потреба в тому, щоби дбали про неї і в тому, щоби вона дбала про когось. Інвалідність не являється перешкодою, у доступно організованому середовищі.

ДІТИ І МОЛОДЬ З ІНВАЛІДНІСТЮ, ЩО ВІДВІДУЮТЬ Центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Солом’янського району міста Києва НЕ ЛИШЕ В ЦЕЙ ДЕНЬ, А ЩОДНЯ ВЧАТЬСЯ СОЦІАЛЬНІЙ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, РОЗВИВАЮТЬ СОЦІАЛЬНІ КОМПЕТЕНЦІЇ ТА РОБЛЯТЬ СВІЙ ВНЕСОК У ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ. Кожен на своєму місці робить те, що може.

Другий місяць поспіль люди з інвалідністю, що відвідують Центр, об'єднують свої вміння, щоб виготовляти окопні свічки, оберегові ляльки-мотанки, енергетичні батончики, а діти готують малюнки, пишуть захисникам побажання вдячності та вірять у перемогу. Сьогоднішній день не є вийнятком.

За плечами кожного і кожної - довгий реабілітаційний шлях, що передбачає системну роботу фахівців не лише з дитиною чи дорослою людиною з інвалідністю. Мультидисциплінарна команда Центру працює з сім'єю, що виховує особу з інвалідністю, надаючи комплексні реабілітаційні (абілітаційні) послуги психологічної, соціальної, психолого-педагогічної реабілітації.

МІСІЯ нашої соціальної роботи з сім'ями, в яких один або декілька членів родини з інвалідністю - ПІДГОТОВКА ДО САМОСТІЙНОГО ЖИТТЯ ДІТЕЙ І МОЛОДІ З ІНВАЛІДНІСТЮ, НОРМАЛІЗАЦІЯ І ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ СІМЕЙ. З початку року до Центру звернулося 52 СІМ’Ї. Ми ДЯКУЄМО ЇМ за довіру фахівцям, за якісну взаємодію в процесі здійснення реабілітації, за титанічну щоденну працю кожного учасника реабілітаційного процесу, складного шляху до спільної мети - НЕЗАЛЕЖНОГО ЖИТТЯ КОЖНОЇ ЛЮДИНИ З ІНВАЛІДНІСТЮ.

МИ - ОДНА КОМАНДА!

МИ ДЯКУЄМО УСІМ, ХТО ВЖЕ ПІДТРИМАВ НАС МАТЕРІАЛАМИ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ОКОПНИХ СВІЧОК.

ПРОСИМО УСІХ НЕБАЙДУЖИХ ЛЮДЕЙ ПРОДОВЖУВАТИ НАДСИЛАТИ НАМ МАТЕРІАЛИ.

НАША АДРЕСА: М.КИЇВ, СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОН, АВГУСТИНА ВОЛОШИНА, 2.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена