Головна  →  Новини  →  22 червня 2015

Відзначення на належному рівні 19-ї річниці Конституції України у Солом’янському районі м. Києва

Відзначення на належному рівні 19-ї річниці Конституції України у Солом’янському районі м. Києва

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

День прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

В рамках гідного відзначення цього свята Окремим дорученням виконуючого обов’язки голови  Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації визначено завдання керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств Солом’янського району м.Києва щодо вжиття організаційних заходів по встановленню Державного Прапора України на адміністративних будівлях установ, підприємств та організацій Солом’янського району м. Києва.

З нагоди відзначення на належному рівні 19-ї річниці Конституції України Солом’янською районною в місті Києві державною адміністрацією до Дня Конституції України затверджено план заходів, відповідно якого з 22 по 25 червня у Солом’янському районі м. Києва буде проведено День інформування населення, трудових колективів підприємств, установ та організацій в вигляді науково-тематичних семінарів, конференцій, засідань за круглим столом, відкритих уроків, тематичних конференцій, просвітницьких культурно-мистецьких заходів тощо.

З метою проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення Солом’янського району м. Києва, спрямованої на роз’яснення значення норм Конституції України у становленні демократичної держави, на формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України та з нагоди відзначення Конституції України протягом червня 2015 реалізуються тематичні заходи у клубах за місцем проживання населення Солом’янського районного в місті Києві об’єднання підліткових клубів «Либідь»: нарада-семінар для педагогів - організаторів та керівників гуртків підліткових клубів на тему: «Конституція - основний закон держави»; виставка дитячих малюнків: «Конституція і ми»; концерт художньої самодіяльності дитячих колективів: «Одна єдина Україна»;  змагання з футболу легкоатлетичний пробіг до Дня Конституції України (стадіон Національного авіаційного університету); тематичні бесіди для гуртківців на тему: «Конституція-основний закон держави».

У бібліотечних закладах Солом’янського району до  Дня Конституції України проходять заходи: загальносистемний день інформування «Основа життя – наш закон основний» (всі бібліотеки ЦРБ); перегляд літератури  «Конституція – фундамент нашого суверенітету» (всі бібліотеки ЦРБ); інформаційний перегляд «Конституція-основа нашого життя» (бібліотека ім.Новікова-Прибоя); правові виставки «Конституція – основа демократії та прав людини» (бібліотека ім. Довженка), «Право. Закон. Обов’язок.» (бібліотека ім. Гончара); виставка-роздум «Конституція України - символ незалежної держави» (бібліотека ім. Пироговського); година інформації «У витоків створення Конституції. Пилип Орлик» (бібліотека ім. Чкалова); правові інформхвилинки «Конституція – прагнення народу дотримуватись норми співжиття» (бібліотека ім. Багряного); година права «Конституція - оберіг нашої державності» (бібліотека ім. Кудряшова); правові п’ятихвилинки «Вчимося бути громадянами» (бібліотека ім. Чапаєва); інформхвилинки  «Сторінками української Конституції» (бібліотека ім.Пироговського); тематична бесіда «Конституцію вчити. За законами жити» (бібліотека ім. Реріха); книжково-ілюстративна виставка «Конституція фундамент держави і влади» (бібліотека ім. №13); тематична виставка «З основним законом по життю» (бібліотека ім. Бажана); тематичні полиці «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо» (бібліотека ім. Вершигори).

У загальноосвітніх навчальних закладах Солом’янського району міста Києва реалізуються заходи щодо відзначення 19-ї річниці Конституції України: виставки дитячого малюнка та плаката, лекції, семінари, науково - практичні конференції, диспути, зустрічі за круглим столом, урочистості, інформаційно – просвітницькі заходи.

На території району до Дня Конституції проводяться роботи з упорядкування об’єктів культурної спадщини, ремонт і поновлення пам’ятників та місць поховань осіб, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України.

Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена