Головна  →  Новини  →  22 червня 2015

У Солом’янському районі вшанували пам'ять воїнів Другої світової війни

У Солом’янському районі вшанували пам'ять воїнів Другої світової війни

Сьогодні, 22 червня в Солом’янському районі  відбулися заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Керівництво Солом’янської  райдержадміністрації, представники районної організації ветеранів на чолі з генерал-лейтенантом Борисом Парафейніковим, представники навчальних закладів  та громадськість району поклали квіти до Солом’янського меморіалу, що в парку ім. М.Островського.

Разом з першим заступником голови Володимиром Бялковським, заступником голови  Оленою Максимовою подвиг воїнів вшанували народний депутат України Дмитро Андрієвський, депутати Київської міської ради Микола Негрич, Максим Конобас, Руслан Кисіль, Олег Костюшко, В’ячеслав Непоп, Андрій Андрєєв, ректор Національної академії Володимир Чернєй, ректор Національного університету оборони ім. М. Черняховського Василь Телелим, ветерани та громадськість району.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих під час війни хвилиною мовчання. Згодом відбувся молебень за упокій. 

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року день 22 червня відзначається як День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Цьогоріч виповнюється 74 роки від нападу Німеччини на СРСР. У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більше, ніж Великобританія, Канада, США і Франція разом узяті. Загальні втрати України в цій війні за різними даними оцінюються в 8-10 мільйонів життів як серед військових, так і серед цивільного населення.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена