Головна  →  Новини  →  1 вересня 2015

У Солом’янському районі відкрили меморіальну дошку випускнику медколеджу, який загинув в АТО

У Солом’янському районі відкрили меморіальну дошку випускнику медколеджу, який загинув в АТО

Сьогодні, 1 вересня, у Київському  медичному коледжі  ім. П. І. Гаврося відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників та відкриття меморіальної дошки випускнику коледжу Андрію Абалмасову, який загинув у зоні АТО.

Участь у заході взяли мати та дружина героя АТО, заступник голови КМДА Михайло Радуцький, голова Солом’янської РДА Максим Шкуро, педагогічний колектив, студенти навчального закладу, військові, медики.

За словами Михайла Радуцького на випускників коледжу покладаються великі надії, адже в місті сьогодні не вистачає більше 50% медичних працівників. І кожен з вас – це запорука впевненості, що кияни матимуть якісну медичну допомогу.

«Хочу побажати, аби цей навчальний рік, який сьогодні у вас розпочався, був для кожного успішним. Хочу подякувати, що ви обрали саме цю професію, яка є особливо почесною і  водночас надзвичайно відповідальною та важкою. Хтось продовжить свій шлях у вищих медичних закладах, хтось розпочне працювати. Але  найголовніше, щоб ви були на своєму місці, а робота приносила задоволення та користь людям», ‒ привітав першокурсників голова Солом’янського району Максим Шкуро.

Серед випускників Київського медичного коледжу ім. П. І. Гаврося чимало учасників АТО. Одним із них був старший сержант медичної служби, фельдшер батальйону «Айдар» Андрій Аболмасов, який героїчно загинув, захищаючи життя бойових побратимів у 2014 році. Під час урочистостей, на фасаді приміщення коледжу мати загиблого Тамара Аболмасова та директор коледжу Лідія Підмогильна  відкрили меморіальну дошку Андрію Аболмасову.

Андрій Абалмасов — випускник фельдшерського відділення коледжу 1989 року, який своїми діями став прикладом для наслідування. Молодий фельдшер батальйону «Айдар» врятував життя бійцям, прикривши їх своїм тілом.

За героїчний вчинок Абалмасов Андрій Вікторович нагороджений ордером «За мужність» III ступеня.

 Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена