Головна  →  Новини  →  29 вересня 2015

Максим Шкуро привітав Музей авіації з 12-річчям

Максим Шкуро привітав Музей авіації з 12-річчям

25-27 вересня Державний музей авіації, що знаходиться у Солом’янському районі, відзначив 12-річчя.

Привітав колектив музею та гостей зі святом голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро: «Державний музей авіації  ‒ це  одна з найкращих візитних карток  Солом’янського району та Києва. Бажаю, щоб музей розвивався і з кожним роком  колекція поповнювалася цікавими та ексклюзивними експонатами».

Гості заходів мали змогу оглянути відновлені у цьому році  літаки Іл-76, Ан-30, Іл-18, наземну аеродромну техніку, легендарний літак Ан-2 (з показовим запуском його двигуна). Вперше було відкрито доступ до пасажирських салонів і кабін президентського Ту-134А-3, транспортного Іл-76, стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, найбільшого у світі протичовнового літака Ту-142М3.

Державний музей авіації України є наймолодшим і, в той же час, найбільшим історико-технічним музеєм країни. Він був створений у 2003 році.

За рейтингом  телеканалу CNN входить до десятки найкращих авіаційних музеїв світу. Щорічно музей авіації зустрічає  понад 70 тисяч відвідувачів. Його унікальна колекція сьогодні налічує 90 літаків і вертольотів.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена