Головна  →  Новини  →  3 лютого 2016

У рамках акції «Скажи грипу НІ – одягни маску» роздали понад 2 тис. медичних масок біля станції метро «Політехнічний інститут»

У рамках акції «Скажи грипу НІ – одягни маску» роздали понад 2 тис. медичних масок біля станції метро «Політехнічний інститут»

Сьогодні, 3 лютого, біля станції метро «Політехнічний інститут» роздали пасажирам понад 2 тисячі медичних масок у рамках акції «Скажи грипу НІ – одягни маску». Захід ініційовано Солом’янською районною в місті Києві державною адміністрацію за підтримки КП «Київський метрополітен» та Солом’янської районної організації Товариство Червоного Хреста.

«Сьогодні за участю, волонтерів, медиків, працівників адміністрації ми роздали дві тисячі медичних масок усім бажаючим пасажирам київського метрополітену. «Політехнічний інститут» ми обрали не випадково. Тут поруч КПІ, багато молоді, студентів. Власним прикладом ми показали, як необхідно захищати себе у місцях масового скупчення людей, особливо це стосується транспорту. Подібні акції плануємо проводити і далі, поки епідеміологічна ситуація у місті не покращиться», – зазначив перший заступник голови Солом’янської  адміністрації Володимир Бялковський.

Волонтери роздавали не лише маски, але й тематичні інформаційні листівки «Грип: Стоп! Як розпізнати та вберегтися від грипу».

Про особливості носіння медичних масок і профілактики захворювання розповіла лікар-терапевт Консультативно-діагностичного центру Солом’янського району Ірина Калініченко: «Маски є одним із додаткових бар’єрів від вірусних інфекцій. Це не єдиний метод. Потрібно намагатися менше перебувати у місцях великого скупчення людей, часто провітрювати приміщення, часто мити руки з милом тощо. Маска захищає, але її потрібно змінювати кожні дві години, особливо, якщо ви перебуваєте у громадському  транспорті, супермаркетах, медичних закладах».

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена