Головна  →  Новини  →  8 квітня 2016

У Солом’янському районі стартувала програма безкоштовних медичних оглядів для жінок

У Солом’янському районі стартувала програма безкоштовних медичних оглядів для жінок

7 квітня, у Всесвітній день здоров’я, в Солом’янському районі стартувала програма «Все наживне, крім здоров’я». Жінки району мають змогу пройти безкоштовний медичний огляд, звернувшись до дільничних лікарів, акушерів-гінекологів (гінекологічний огляд, огляд молочних залоз, УЗД, загальні аналізи). Програма триватиме впродовж усього року і має на меті посилити увагу жінок до власного здоров’я, своєчасно виявляти онкологічні захворювання на ранніх стадіях і виліковувати хвороби.

У Солом’янському районі офіційно проживає понад 157 тисяч жінок. Програма розпочалася ще в минулому році і лікарі оглянули більше 16 тисяч жінок. Фактично, кожна десята мешканка району змогла пройти безкоштовний медичний огляд. У 20% жінок було виявлено проблеми зі здоров’ям, це 5 587 збережених життів.

Ініціатором програми «Все наживне, крім здоров’я» виступив колектив пологового будинку №5 за підтримки Солом’янської адміністрації.

«Цю акцію проводимо другий рік, аби підвищити доступність медичних послуг для мешканців району. Бо саме діагностика – це перший крок до лікування будь-якої хвороби. Тому ми намагаємося підтримувати такі ініціативи і робимо такі заходи, аби якомога більше людей, особливо соціально незахищених категорій, змогли пройти безкоштовний медичний огляд, зберегти своє здоров’я, а в результаті і життя. Окрім того, до Всесвітнього дня здоров’я, кожен бажаючий мешканець району  9 квітня зможе безкоштовно виміряти рівень цукру в крові в медичних закладах на вул. Гарматній, 36 та вул. Солом’янській, 17», − розповів голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро.

За словами головного лікаря пологового будинку № 5 Михайла Макаренка, зусилля медичних працівників спрямовані на виявлення хвороб саме на ранніх етапах, коли є усі шанси повністю вилікувати захворювання. «На перше місце ми ставимо здоров’я жінок. Тому весь науковий і практичний потенціал команди наших лікарів постійно спрямовуємо на те, щоб допомогти максимальній кількості жінок, адже хвороби зараз помолодшали і можуть виникнути навіть з 16 років», − зауважив головний лікар.

Огляд проводиться в 6 медичних амбулаторіях та в жіночих консультаціях Солом’янського району за наявності паспорта.  За додатковою інформацією Ви можете звернутися за телефоном «гарячої лінії»: +38(044) 592 58 89.

Фотогалерея

Фото: Борис Корпусенко (газета "Хрещатик")

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена