Головна  →  Новини  →  3 травня 2017

Толока у Солом’янському Ландшафтному парку

Толока у Солом’янському Ландшафтному парку

29 квітня в рамках всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою» відбулась завершальна толока у Солом’янському Ландшафтному парку. Активну участь у толоці взяли мешканці району, студенти, працівники Солом’янської РДА та КП УЗН Солом’янського району. До учасників приєднався перший заступник голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський.

«Весняні толоки – це прекрасний привід об’єднання влади та громадськості. Адже, лише спільними зусиллями та активними діями ми зробимо Солом’янський Ландшафтний парк комфортним місцем відпочинку для мешканців нашого району та гостей міста», − зауважив перший заступник голови адміністрації Володимир Бялковський. 

У Солом’янському Ландшафтному парку прибрано територію від торішнього листя та гілля, відновлено газон, відремонтовано та пофарбовано паркові лави та шлагбауми, ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище, здійснено бетонування доріжок, сходів, встановлено нові урни для сміття. Дбаючи про безпеку мешканців, засипано провал, утворений внаслідок зсувних процесів, та здійснено накриття люків інженерних мереж бетонними плитами. Активізовано роботу по вжиттю всіх необхідних заходів із залученням спеціалізованої техніки для здійснення прибирання та вивезення повалених дерев, підняття скелетних гілок та кронування аварійних дерев.

Довідково. Другий за величиною парк Солом’янського району площею 29,6 га знаходиться в межах вулиць Солом’янської, Волгоградської, Механізаторів.

Парк заклали на честь 40-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Початком створення Солом’янського ландшафтного парку став 1986 рік. Біля річки Нивки відбулися радикальні зміни - був насипаний шар ґрунту не властивий цій місцевості; велика частина дерев дна яру, яким протікала річка, була вирубана та вивезена; схили яру перепланували, вони стали більш пологими; висаджені нові дерева та кущі. Ці дії призвели до обміління річки та ледве не спричинили її зникнення.
Парк містить унікальну флору і фауну, яка частково охороняється Бернською конвенцією. Ця територія є автентичним природнім ландшафтом Києва й підпадає під дію норм Європейської ландшафтної конвенції (Україна приєдналася до неї 17 червня 2004 році і ратифікувала Законом від 7 вересня 2005 року №2831-ІV). Територія ландшафтного парку містить унікальні, ще не повністю досліджені історичні та археологічні пам’ятки. 
Тут проходять відкриті туристські змагання серед навчальних закладів м. Києва, проходять акції руху «За Затишну Землю», волонтери прибирають і висаджують квіти, навесні і восени небайдужі кияни прибирають парк під час загальноміських суботників.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена