Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2013

Широкі простори освітянської ниви

Широкі простори освітянської ниви

У часи занепаду та розквіту нашої держави професія вчителя завжди залишалася необхідною, адже відігравала провідну роль у формуванні становлення особистості, вчила дітей мислити, спонукала до добрих вчинків та піднімала духовний рівень учня. Так було тоді й триватиме завжди.

Вчитель – найперший провідник дитини на стежці науки, її наставник та ідейний натхненник. Педагог – це не професія, а в першу чергу, покликання, стан душі, призначення усього життя.

Сьогодні Солом’янський район міста Києва має досить розвинену освітню мережу, яка включає 57 дошкільних навчальних закладів, 16 середніх загальноосвітніх шкіл, 10  спеціалізованих шкіл, 3 початкові школи, 9 ліцеїв, 5 гімназій, 2 вечірні школи,  2 школи-інтернати для дітей з вадами розумового розвитку, спеціальну школу «Надія» з вадами розумового та фізичного  розвитку,  8 шкіл-дитячих садків та 5 приватних навчальних закладів. Ця мережа охоплює 9595 дошкільнят і 20 495 учнів, яких навчають і виховують  понад 3000 педагогів.

За традицією, в перший тиждень жовтня у Центрі дитячої та юнацької творчості за участю керівництва відбулось урочисте привітання працівників освіти Солом’янського району з Днем вчителя. На свято завітали депутат Київської міської ради Володимир Філіппов, голова Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації Максим Луцький та голова благодійного фонду «Солом’янка» В’ячеслав Непоп

Гостей, педагогів та усіх, хто має відношення до освіти на святі радо зустрічали оркестр, народні артисти, дитячі танцювальні та вокальні колективи, які власними талантами дарували присутнім безліч приємних емоцій.

«День вчителя – це чудова можливість подякувати усім тим, чиїми руками й талантом виховання твориться наше майбутнє. Маю надію, що кожен із присутніх тут у залі запалив у своїх учнях ту іскру, яка в майбутньому приведе їх до благородних звершень. Без перебільшень можу запевнити, що навчальні заклади Солом’янського району можуть пишатися такими педагогами», – зауважив у своєму виступі Максим Луцький. Кращим вчителям району він вручив подяки голови Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації.

Вітаючи зі сцени педагогів району Володимир Філіппов, у свою чергу, зазначив: «Подальший розвиток нашої держави залежить саме від принципів та поглядів на життя сучасних дітей. Саме вчитель відіграє у цьому процесі головну роль. Створення для нього умов професійного росту на сьогодні є нашою стратегічною перевагою в роботі з педагогічними кадрами та їх збереженням».

До привітань долучився й В’ячеслав Непоп, який наголосив, що творчість учителя безмежна й водночас безцінна, тому повага до педагога має бути найголовнішим пріоритетом кожного учня.

Під час свята кращі з кращих педагогів з різних номінацій отримали районну освітянську нагороду «Педагогічне сяйво». 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена