Головна  →  Новини  →  26 лютого 2018

У бібліотеці імені Ф. Достоєвського презентували фільм з циклу «Зима, що нас змінила»

У бібліотеці імені Ф. Достоєвського презентували фільм з циклу «Зима, що нас змінила»

У бібліотеці імені Ф. Достоєвського відбулася зустріч із режисером творчого об’єднання «Вавилон’13» Юлією Гонтарук, з якою присутні разом переглянули стрічку «Небесна сотня». Режисер розповіла про створення першого фільму «Небесна сотня» з циклу документальних фільмів «Зима, що нас змінила». Це спільний проект творчого об’єднання «Вавилон’13» та каналу «1+1» («1+1 Продакшн»).

Режисер Юлія Гонтарук також розповіла і про створення творчого об’єднання «Вавилон’13» А починалося із бажання зробити хроніку подій. Хтось приніс камеру, хтось штатив – так і розпочалась робота невеликого на той час творчого колективу. На сьогодні – це об’єднання режисерів, операторів та кінематографістів. За словами режисера, було велике бажання зробити власний внесок, адже хтось приносив на Майдан харчі, хтось теплі речі. «А ми вирішили знімати документальне кіно із назвою «Зима, що нас змінила». Бо і справді, люди змінилися. Наш фільм відрізняється від телевізійних сюжетів, у нас – погляд режисера», – резюмувала Юлія Гонтарук.

У стрічці розповідається про найзапекліші бої на Майдані Незалежності з вуст людей, які безпосередньо брали участь: активістів, волонтерів, координаторів. Зокрема Володимир Голоднюк, який розповів про свого сина – Героя України Устима.

Фільм демонструвався у багатьох країнах світу, зокрема у Польщі, Франції, Італії.

За інформацією бібліотеки імені Ф. Достоєвського

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена