Головна  →  Новини  →  21 травня 2018

У Солом’янській РДА презентували результати енергетичного аудиту будівель району

У Солом’янській РДА презентували результати енергетичного аудиту будівель району

У Солом’янській адміністрації презентували результати енергетичного аудиту будівель району. Дослідження провели студенти Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» ім. І. Сікорського.

За два роки в 27-ми приміщеннях студенти зробили зйомку тепловізором, відповідні розрахунки та підготували пропозиції як підвищити енергоефективність. Виконані проекти уже втілені при проведенні робіт з капітального ремонту дитсадків № 225, № 334 та № 464. Також за рекомендацією і розрахунками студентів встановлено світлодіодні світильники у 4 дитячих садочках, проведено очищення системи опалення в 5 закладах освіти.

«Якщо минулого року досліджували лише школи і садочки, то вперше приступили до енергоаудиту і житлового фонду, і адміністративних будівель. Зокрема, крім школи № 43 «Грааль» на вул. Преображенській, школи № 159 на вул. Тупикова, дитсадочка № 712 на Стадіонній, де уже впроваджено ЕСКО-механізм, провели дослідження житлового будинку та енергоаудит цеху заводу «Меридіан»», − зазначив голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро.

За словами Людмили Сізикової, мешканки житлового будинку на вул. Патріарха Скрипника, 40А, завдяки роботі студентів жителі тепер знають, які енергоефективні заходи потрібні в першу чергу, їхню орієнтовну вартість і розміри економії й терміни окупності. Мешканці уже планують самостійно встановити датчики руху. За бюджетні кошти зараз у будинку замінюють ліфт.

Керівник району Максим Шкуро подякував студентам і викладачам, які долучилися до цієї роботи та обговорили плани подальшої співпраці.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена