Головна  →  Новини  →  28 серпня 2018

Вихованці школи мистецтв з Донеччини у ЦРБ імені Ф. Достоєвського

Вихованці школи мистецтв з Донеччини у ЦРБ імені Ф. Достоєвського

Напередодні Дня незалежності столицю відвідали вихованці та викладачі школи мистецтв міста Красногорівки Донецької області, з якими бібліотеки Солом’янського району вже тривалий час підтримують дружні стосунки.

Бібліотекарями було забезпечено інформаційний супровід дітей під час їх екскурсій до Національного парку «Межигір’я», Державного музею авіації та козацького селища «Мамаєва Слобода».

Також діти з Донбасу відвідали 2 бібліотеки: центральну районну імені Ф. Достоєвського та бібліотеку №13 на Відрадному.

У бібліотеці №13 відбулись народознавчі читання, під час яких діти мали змогу ознайомитися з тим, що невблаганно зникає з нашого життя - автентичними ужитковими речами, які знаходяться в ентокімнаті бібліотеки.

ЦРБ імені Ф. Достоєвського також підготувала насичену програму: діти зустрілися з відомою українською дитячою письменницею Оксаною Кротюк, взяли участь у майстер-класі з виготовлення оберегу «лялька-мотанка» та під час світоглядної зустрічі «сніданок довіри» у невимушеній, неформальній  атмосфері спілкувалися з відвідувачами бібліотеки, розповідаючи про свої плани та мрії, ділячись враженнями перебування у столиці.

На знак вдячності талановиті вихованці Донеччини провели у ЦРБ імені Достоєвського концерт, на якому звучали українські пісні та всесвітньовідомі мелодії.

Потужно і водночас щемливо звучало рідне слово, принесене зі Сходу, де на сьогодні єдиним порятунком від нелегких буднів є мистецтво. 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена