Головна  →  Новини  →  22 грудня 2018

Голова Солом’янського району Ігор Довбань привітав молодих офіцерів Держспецзв’язку

Голова Солом’янського району Ігор Довбань привітав молодих офіцерів Держспецзв’язку

21 грудня 2018 року в Інституті спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся випуск молодих офіцерів Держспецзв’язку. Урочистості проходили на площі Знань НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського».

У цьогорічному святковому заході брали участь: Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України генерал-лейтенант Євдоченко Леонід Олександрович; перший проректор НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», академік Національної академії наук України за спеціальністю «Електроніка в енергетиці» Якименко Юрій Іванович; народний депутат України, Президент Асоціації випускників НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Андрієвський Дмитро Йосипович; народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку Данченко Олександр Іванович; голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Довбань Ігор Миколайович; представник духовенства - настоятель Храму Святого Іоанна Хрестителя Української Православної Церкви Київського Патріархату митрофорний протоієрей Стародуб Павло Миколайович та інші почесні гості.

У цей день путівку в життя отримали 60 молодих офіцерів, з них: 6 - з відзнакою та 1 із шести – з відзнакою та золотою медаллю. Дипломи з відзнакою кращим випускникам Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» вручали Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України генерал-лейтенант Євдоченко Леонід Олександрович та перший проректор НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Якименко Юрій Іванович.

Начальник Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» полковник Пучков Олександр Олександрович привітав випускників з присвоєнням офіцерського звання та одержанням дипломів про закінчення Інституту. Протяжне трикратне «Слава» пролунало вздовж загального строю особового складу Інституту.

З вітальними словами та побажаннями також виступили Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України генерал-лейтенант Євдоченко Леонід Олександрович; перший проректор  НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Якименко Юрій Іванович; народні депутати України Андрієвський Дмитро Йосипович та Данченко Олександр Іванович; голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Довбань Ігор Миколайович.

«Сьогодні Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації відіграє провідну роль в системі підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі спеціальних інформаційно-телекомунікаційних систем та захисту інформації в інтересах держави. Із навчального закладу виходять елітні висококваліфіковані фахівці, які є прикладом військової честі, доблесті, професіоналізму, мужності і вірності українському народу. Переконаний, що мудрі, досвідчені викладачі заклали лідерські якості, знання та вміння, необхідні для протистояння будь-яким загрозам. І кожен наступний день служби молодого офіцера, його зусилля та ініціатива будуть слугувати стабільній роботі спеціальних систем і надійному кіберзахисту інфраструктури нашої країни»,- зазначив голова Солом’янського району Ігор Довбань.

Настоятель Храму Святого Іоанна Хрестителя Української Православної Церкви Київського Патріархату митрофорний протоієрей Павло Стародуб благословив випуск молодих офіцерів.  

Наприкінці урочистостей на гостей свята чекали проходження особового складу Інституту урочистим маршем та спільна фотосесія на згадку.

 

Довідково: Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України є державним органом, який призначений для забезпечення функціонування і розвитку державної системи урядового зв’язку, Національної системи конфіденційного зв’язку, формування та реалізації державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, кіберзахисту, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, поштового зв’язку спеціального призначення, урядового фельд’єгерського зв’язку, а також інших завдань відповідно до закону.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України спрямовує свою діяльність на забезпечення національної безпеки України від зовнішніх і внутрішніх загроз та є складовою сектору безпеки і оборони України.

Основними завданнями Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України є:

- формування та реалізація державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, кіберзахисту, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, поштового зв’язку спеціального призначення, урядового фельд’єгерського зв’язку, захисту державних інформаційних ресурсів та інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах і на об’єктах інформаційної діяльності, а також у сферах використання державних інформаційних ресурсів в частині захисту інформації, протидії технічним розвідкам, функціонування, безпеки та розвитку державної системи урядового зв’язку, Національної системи конфіденційного зв’язку;

- участь у формуванні та реалізації державної політики у сферах електронного документообігу (в частині захисту інформації державних органів та органів місцевого самоврядування), електронної ідентифікації (з використанням електронних довірчих послуг), електронних довірчих послуг (у частині встановлення вимог з безпеки та захисту інформації під час надання та використання електронних довірчих послуг, контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг);

- забезпечення в установленому порядку та в межах компетенції діяльності суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом.

Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – національне горнило підготовки кадрів із захисту державних інформаційних ресурсів в інформаційно-телекомунікаційних системах, в системах урядового зв'язку, криптографічного та технічного захисту інформації, кібербезпеки та кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури. 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена