Головна  →  Новини  →  5 лютого 2019

Правопросвітницькі заходи в бібліотеках району

Правопросвітницькі заходи в бібліотеках району

З метою формування правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищення рівня правової освіченості громадян, у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві цього тижня було проведено першу частину правових консультацій в бібліотеках Солом’янки. Адже населення не завжди може швидко відреагувати на ті зміни, що відбуваються в правовому законодавстві, а бібліотеки стають саме тими платформами, де і відбувається взаємодія громади та державних установ у вирішенні важливих правових питань.

28 січня в бібліотеці імені М. Бажана відбулося правове консультування на тему «Механізми виконання рішення суду».

Були розглянуті такі основні теми, як: порядок отримання виконавчого листа та алгоритм подальших дій; як знайти потрібний підрозділ державної виконавчої служби; рішення суду, які виконуються негайно; новий порядок стягнення аліментів та відповідальність за їх несплату.

29 січня в бібліотеці імені М. Реріха проведено правове консультування на тему «Важливо для кожного, актуально сьогодні». Користувачі бібліотеки та мешканці району мали нагоду поспілкуватися зі спеціалістами на такі важливі теми, як аліменти дітей на утримання батьків, пенсійне забезпечення та субсидії.

30 січня в бібліотеці «Солом’янська» відбулося правове консультування на тему «Права споживачів»

Були розглянуті наступні питання: що робити, коли через власну необережність ви розбили скляну тару в супермаркеті або пошкодили інший товар? Що робити споживачу, якщо ціни на ціннику і в чекові не співпадають? Як повернути товар у магазин?

01 лютого в бібліотеці імені О. Довженка відбулось заключне на цьому тижні правове консультування на тему «Правові механізми боротьби з колекторським свавіллям». Що являє собою колекторська компанія, легальні способи протидії колекторам, відповідальність за порушення прав громадян, гарантованих законодавством про захист персональних даних – ось основні питання на які відвідувачі отримали відповіді.

Друга частина правопросвітницьких заходів відбудеться на наступному тижні, з графіком проведення яких ви можете ознайомитись на сторінці Публічні бібліотеки Солом’янського району та Бібліотеки Солом’янки.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена