Головна  →  Новини  →  8 лютого 2019

В Солом’янському районі на двох вулицях підприємці влаштували несанкціоновані ярмарки

В Солом’янському районі на двох вулицях підприємці влаштували несанкціоновані ярмарки

В п'ятницю, 8 лютого, на двох вулицях Солом’янського району підприємці, які не були проінформовані про відсутність затвердженого адресного переліку ярмарків, влаштували торгівлю продуктовими товарами.

Зважаючи, що ярмарки на вулиці Освіти (в межах вулиць Вузівської і Кривоноса) і на провулку Ковальського (в межах вулиць Виборзької та Смоленської) були несанкціоновані, на місце прибули представники правоохоронних органів і Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.

Більшість суб’єктів господарювання зауважили, що комунальне підприємство «Київська спадщина», яке є організатором ярмарків, не повідомило їх про відсутність затвердженого графіку. Через це підприємці з різних областей (Київська, Чернігівська, Житомирська, Черкаська, Вінницька, Хмельницька та інші регіони) приїхали на локацію вже з готовою продукцією, серед яких і швидкопсувні товари.

Насамперед голова району Ігор Довбань вибачився перед учасниками за те, що організатор не повідомив їх щодо незаконного облаштування ярмарків. Зокрема він з’ясував, що з суб’єктів господарювання регулярно збирали плату, а потім через ФОП «Василенко» кошти перераховували невідомим особам.

У зв’язку з цим очільник Солом’янської РДА звернувся до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження. Водночас Департаменту промисловості та розвитку підприємництва направлена пропозиція про прискорення погодження адресного переліку ярмаркових заходів в Солом’янському районі.

Щоб злагодити ситуацію, Ігор Довбань все ж дозволив учасникам провести ярмарки на цих вулицях, зазначивши, що платити за місце вони нікому не повинні. А та компанія, яка організувала ярмарки без їх попереднього затвердження, а також вимагала кошти собі в кишеню, має понести відповідальність.

Однак керівник району застережив, що надалі суб’єктам господарювання буде заборонено торгувати, якщо відповідним департаментом не буде затверджений перелік ярмарків. Відповідно будь-який продаж продуктових товарів на вулицях вважатиметься стихійною торгівлею, проти якої будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Додатково: Після затвердження графіку Департаментом промисловості та розвитку підприємництва, інформація про адресний перелік ярмарків в Солом’янському районі буде висвітлена на сайті РДА.  

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена