Головна  →  Новини  →  20 лютого 2019

Голова району та Посол Лівану обговорили аспекти співпраці в освітній сфері

Голова району та Посол Лівану обговорили аспекти співпраці в освітній сфері

Сьогодні, 20 лютого, голова Солом’янської державної райадміністрації Ігор Довбань зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Лівану в Україні Алі Дахером. У рамках візиту ввічливості сторони обговорили можливості для подальшої співпраці в сфері освіти, економіки та культури.

Алі Дахер подякував Ігорю Довбаню за теплий прийом, зазначивши, що відносини між Ліваном і Україною віддавна є потужними, але одне з головних завдань, яке постало сьогодні – покращити взаємодію в освітній сфері.

«Зазвичай традиційними напрямками, які обирають студенти Лівану для освіти – це Америка. Проте знедавна для студентів Лівану також стала привабливою Україна, особливо Київ. Цьому є багато причин. Це професіоналізм, висококваліфікаційні вимоги до навчання і доступність.  Серед студентів особливо популярна медицина, фармацевтика та технічні напрямки. Родини Лівану дуже задоволені, якщо їх діти їдуть навчатись саме в Україну», - зазначив пан Алі Дахер.

За його словами, багато з ліванських студентів,  які в різні роки приїхали в Київ на навчання, тут і залишились, створивши в українській столиці сім’ю. Чимало з них, а це 55 родин, проживає саме в Солом’янському районі.

Ігор Довбань зі свого боку підкреслив, що завжди тримає руку на пульсі щодо розвитку освіти в районі: «Солом’янський район є найбільшим районом в Києві. Сьогодні тут проживає 375 тис. осіб. Також у нас найбільша кількість вищих закладів серед районів. Я регулярно зустрічаюся з ректорами вищих навчальних закладів, з якими, зокрема, обговорюємо питання допомоги і підтримки іноземним студентам. Так, минулого тижня була зустріч з Володимиром Ісаєнком, який є ректором НАУ. Тому різні питання, які будуть пов'язані з вашими громадянами, будемо оперативно вирішувати».

На зустрічі також обговорили важливість комерційної співпраці, яка буде направлена на користь України, та культурних зв’язків. Так, незабаром в Бейруті, столиці Лівану, на знак поваги до українського народу та його культури планують встановити пам’ятник письменнику Тарасу Шевченку. Наразі в Україні також розглядають можливість створення на території Києва парку, присвяченого Лівану. 

Наприкінці зустрічі сторони обмінялись символічними подарунками. До того ж пан Алі Дахер пообіцяв Ігору Довбаню відправити лист голові Бейруту з пропозицією відвідати чудове місто Київ.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена