Головна  →  Новини  →  27 лютого 2019

В Солом’янській РДА відбулась нарада щодо анонімних повідомлень про загрози теракту в школі району

В Солом’янській РДА відбулась нарада щодо анонімних повідомлень про загрози теракту в школі району

У зв’язку з атаками «віртуальних терористів» на школи Солом’янки, голова райдержадміністрації Ігор Довбань провів екстрену нараду з керівниками усіх закладів освіти району. Зокрема на зустріч були запрошені представники правоохоронних органів, а саме начальник районної поліції Павло Василенко та начальник Солом’янського управління ДСНС Руслан Дядюша.

За словами Ігоря Довбаня, з початку 2019 року зафіксовано вже два випадки погроз від анонімів щодо запланованих терактів в солом’янських навчальних закладах. Так, останній випадок трапився напередодні, коли дітям гімназії «Міленіум» через соціальну мережу невідомий розсилав повідомлення про терористичний акт.

«Сьогодні ми знаходимось у періоді, коли потрібно постійно тримати руку на пульсі, що відбувається не тільки в державі, але й в конкретному місті, районі, школі та садочку. І, на жаль, сьогодні почастішали випадки інформаційної атаки. Наприклад, анонімні повідомлення про мінування. Дякую нашим фахівцям, які оперативно обстежили заклад «Міленіум» до 2-ї ночі. На щастя, жодних небезпечних пристроїв не виявлено», - заявив очільник району.

Щоб уберегти дітей від загрози та протидіяти «віртуальним терористам», під час наради начальники правоохоронних структур звернули увагу директорів освітніх установ на питанні посилення контролю безпеки в цих закладах. Зокрема нагадали алгоритм дій, якими має керуватись освітянин у разі отримання погрозливих повідомлень, важливість постійних тренувань і роз'яснювальних бесід з учнями.

Крім того, у ході зустрічі Ігор Довбань акцентував на взаємодії між вчителями закладів освіти та батьками з дітьми. За цим очільник РДА надав доручення відповідним управлінням з’ясувати, скільки сьогодні школярів відвідують різні секції та гуртки за місцем проживання: «Учні повинні бути зігріті увагою. Я хотів би, щоб школа і садочок були тим ореолом спокою, де молоде покоління відчуватиме себе комфортно. Щоб батьки віддавали своїх дітей з легким серцем, знаючи, що тут все спокійно і ситуація постійно під контролем», - підсумував голова Солом’янського району.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена