Головна  →  Новини  →  11 березня 2019

Ландшафтний парк, який перебуває в занедбаному стані, розпочнуть реконструйовувати найближчими тижнями

Ландшафтний парк, який перебуває в занедбаному стані, розпочнуть реконструйовувати найближчими тижнями

Перший етап реконструкції Ландшафтного парку, теперішній стан якого турбує як Солом’янську адміністрацію, так і місцевих жителів, за сприятливих умов можуть завершити вже в травні. Про це стало відомо під час координаційної наради, ініційованої головою РДА Ігорем Довбанем, стосовно вирішення проблеми занедбаності другого за величиною парку в районі. 

Щоб конструктивно обговорити довгоочікуване багатьма оновлення зеленої зони та врахувати усі пропозиції, Ігор Довбань запросив на зустріч небайдужих мешканців, представників місцевої влади, депутатів Київради Андрія Андрєєва, Михайла Терентьєва та ТОВ «Північно-український будівельний альянс», яке є генеральним підрядником реконструкційних робіт на території Ландшафтного парку.

“Площа парку понад 27 га, що є достатньо великою територією. Це алмаз, який при правильному огранюванні стане діамантом і гідно прикрасить нашу київську колекцію. Саме реконструкція дозволить отримати гарний парк, куди ми зможемо безпечно відправляти своїх дітей на прогулянку, дружин з колясками, старше покоління і самому там відпочивати”, - заявив очільник РДА. 

Як розповів присутнім замовник реконструкції в.о. директора КП «Київміськрозвиток» Станіслав Дьомін, за проектом в парку побудують три пускових комплекси, доріжки з покриттям ФЕМ та гранітної гальки, фонтан, дитячі та спортивні майданчики з покриттям поліуретаном, дитячий майданчик з піщаним покриттям. Також на тротуарах і проїздах вздовж маршруту маломобільних груп населення викладуть тактильну плитку. Цьогоріч на роботи планується виділити 25 млн грн, загалом на три етапи реконструкції передбачається майже 160 млн грн. 

У свою чергу, радник директора компанії «Північно-український будівельний альянс» Олексій Панько, яка має провести реконструкцію та благоустрій території, запевнив голову району та громадськість, що розпочати роботи планується найближчими тижнями. При цьому за сприятливих умов та підтримки населення, перший етап реконструкції можна завершити до Дня Києва. 

Проте, щоб роботи проводились за графіком, і генпідрядник якісно виконував реконструкцію, Ігор Довбань підписав розпорядження про створення робочої групи. Ця робоча група, яку очолюватиме безпосередньо голова району, займатиметься постійним моніторингом робіт в парку. 

“Так, ми не є замовником робіт, ми не розподіляємо фінансування, але функцію контролю у нас ніхто не забирав. Якщо генпідрядник не справлятиметься, будемо інформувати мера і скеровувати документи до правоохоронних органів”, - затвердив Ігор Довбань. 

Водночас він нагадав, що для негайного покращення благоустрою Ландшафтного парку, планується найближчими тижнями провести разом з небайдужими жителями району суботник.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена