Головна  →  Новини  →  16 березня 2019

Більше півтисячі солом’янців взяли участь у першій весняній толоці в Ландшафтному парку: як це було

Більше півтисячі солом’янців взяли участь у першій весняній толоці в Ландшафтному парку: як це було

Попри дощ і вітер на Солом’янці успішно пройшла перша весняна толока. Так, суботнього ранку в Ландшафтному парку зібралось більше півтисячі місцевих жителів, щоб разом прибрати територію однієї з найбільших зелених зон району.

До масштабної толоки, яку ініціював голова Солом’янського району Ігор Довбань ще на початку березня, приєдналась активна молодь, громадські організації та небайдужі люди. Під веселі українські пісні також наводили лад на території працівники райдержадміністрації. 

За словами керівника РДА, діти, які виховуються в дитсадку поблизу зеленої зони, і загалом люди, які тут відпочивають, заслуговують на зразкові парки: “Зараз ми прибираємо біля дитячого садочку №624. Вважаю, що наші діти, виходячи на прогулянки, мають бачити чисте подвір’я, а не шприци, пляшки і різне сміття. Тому, якщо є можливість, приєднуйтесь до таких толок і надалі, щоб виховувати у наших дітях, онуків дбайливе ставлення до природи та відповідальність за чисте довкілля”. 

Зазначимо, що замість очікуваних 300 учасників першого весняного прибирання, по факту до заходу долучилися більше 650 солом’янців. Водночас для малечі, яка завітала на толоку разом з батьками, підготували цікаві та корисні майстер-класи. Це і виготовлення шпаківень з природного каменю, і створення своїми руками оригінальних поробок з паперу та інших речей.

Під час прибирання до Ландшафтного парку також завітали заступник голови КМДА Петро Пантелеєв та перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій. Разом з головою району вони обговорили питання стихійних сміттєзвалищ, необхідність обладнання територій парків камерами відеонагляду та майбутню реконструкцію Солом’янського парку.

“Минулого тижня я провів нараду щодо реконструкції Ландшафтного парку, на якій був проектант, усі підрядники і громадськість району. Для нас зараз основне завдання - щоб був парк. Вже найближчої середи тут мобілізується уся необхідна техніка і розпочнуться потихеньку роботи. Першу чергу парку, а саме вхідну групу, плануємо відкрити вже до Дня Києва”, - заявив Ігор Довбань.

Після завершення прибирання усіх бажаючих пригостили смачною кашею та гарячим чаєм. Крім того, очільник району подякував учасникам заходу, що не полінувались у вихідний день прийти на толоку, зробивши добру справу.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена