Головна  →  Новини  →  19 березня 2019

Очільник Солом’янської РДА відвідав визнаний у всьому світі Інститут імені М. Амосова

Очільник Солом’янської РДА відвідав визнаний у всьому світі Інститут імені М. Амосова

Днями голова Солом'янської районної держадміністрації Ігор Довбань відвідав визнаний у світі Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. Амосова, фахівці якого щоденно рятують життя сотням солом’янців, киян і загалом українців.

В рамках візиту очільник району разом з директором інституту Василем Лазоришинцем оглянув відділення установи, поспілкувався з медичним персоналом та пацієнтами закладу.

«Саме в Інституті вперше було розпочато хірургічне лікування вад серця на території України. Також заклад перший в світі розробив і впровадив антитромботичні моделі протезів клапанів серця. Наразі Інститут перетворився в головний науковий, лікувальний і навчальний заклад, де щорічно проходять обстеження близько 40 тис. хворих і виконується більше ніж 5,5 тис. операцій на серці. Та щоб повністю використати кадровий та професійний потенціал закладу, плануємо будівництво сучасного лікувально-реабілітаційного корпусу Інституту ”,  - розповів Василь Лазоришинець.

За його словами, 8-поверховий лабораторно-діагностичний корпус збудують на 1,5 га землі. Вже цього року на центр європейського зразка виділять більше 180 млн грн.

Під час візиту очільник району Ігор Довбань також ознайомився з роботою сучасного обладнання закладу, яке зокрема проводить 3D-обстеження органів серцево-судинної системи. Така технологія дозволяє лікарям оперативно та в усіх деталях побачити вади серця і невідкладно направити пацієнта до відповідного відділення.

“Пишаюсь тим, що Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. Амосова, який займає високі позиції у світі, знаходиться саме в Солом’янському районі. Адже завдяки вашим висококваліфікованим фахівцям, унікальному 60-тирічному досвіду кардіохірургічної допомоги та сучасному медичному обладнанню, ви не просто лікуєте людей, ви даєте їм другий шанс на життя”, - підсумував зустріч керівник Солом’янської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена