Головна  →  Новини  →  22 березня 2019

В гостях у великої родини: Ігор Довбань завітав до подружжя, яке виховує одразу 13 дітей

В гостях у великої родини: Ігор Довбань завітав до подружжя, яке виховує одразу 13 дітей

В Солом'янському районі на вулиці Тупікова майже дванадцять років живе велика родина, де в материнській любові і батьківській турботі виростає одразу 13 юних жителів Солом'янки. Днями голова району Ігор Довбань завітав у гості до сім'ї Лелекачів, щоб в домашній і дружній атмосфері познайомитись з усіма її членами. 

Разом з очільником району в гості до родини також прийшли заступник голови Олена Горпинченко, керівник Асоціації малого та середнього бізнесу району Ростислав Ручко, директор КП “Керуюча компанія” Володимир Радик та начальник Служби у справах дітей та сім’ї Вікторія Давиденко. 

Насамперед батькам-вихователям - Олені та Андрію - гості вручили цінні подарунки і квіти. За словами Ігоря Довбаня, саме завдяки таким людям, які зважуються на створення дитячого будинку сімейного типу, і будується країна. Адже окрім двох рідних дітей, родина прийняла в свої обійми ще 11 діток, позбавлених батьківського піклування. 

Під час зустрічі господарі провели гостям міні-екскурсію квартирою. Також голова району поспілкувався з дітьми, поцікавився їхніми захопленнями, успіхами в навчанні, а зі старшими хлопцями навіть обговорили плани на майбутнє. Крім того, гості познайомились з "новим поповненням" в сім'ї - 13-річною Катею. Тепер за родинним столом, окрім батьків, збираються одразу два Дмитра, дві Катерини, Марія, Кирило, Ілля, Христина, Богдан, Єва, Андрій, Ангеліна і Олег. 

“Саму назву "дитячий будинок сімейного типу" я ніколи не використовую. Також не розділяю дітей на біологічних і прийомних. У нас сім'я. І навіть коли в цій квартирі робили ремонт, то замість навчальних та ігрових кімнат, які мали бути за планом, ми створили будинок для великої родини”, - розповіла мама-вихователь.

У ході спілкування за великим столом господиня Олена також розповіла цікаві історії з життя родини і поділилась секретами виховання 13 різних за темпераментом дітей. Керівник РДА Ігор Довбань, у свою чергу, наголосив, що район завжди допомагатиме дитячим будинкам сімейного типу. Так, за підтримки району родина Лелекачів отримала легковий автомобіль, в квартирі був проведений ремонт та частково замінені меблі, придбана побутова техніка і встановлені грати на вікна.

“Діти до влаштування в сім'ю пізнали недитячі страхи, адже були покинуті рідними батьками. Та завдяки вам, вашим зусиллям і терпінню, вони успішно адаптувалися до нових умов проживання, здружились між собою. Дякую вам за те, що створили у дитячому будинку справжню сімейну атмосферу, де кожен член родини почувається комфортно та захищено”, - заявив Ігор Довбань.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена