Головна  →  Новини  →  19 липня 2019

У ЦНАПі Солом’янського району навчали відвідувачів спілкуватись мовою жестів

У ЦНАПі Солом’янського району навчали відвідувачів спілкуватись мовою жестів

У Центрі надання адміністративних послуг, який розташований на першому поверсі Солом’янської адміністрації, відбувся унікальний інклюзивний захід “Почути кожного”. В рамках заходу районний ЦНАП спільно з Київською організацією УТОГ привернули увагу відвідувачів до проблем людей з вадами слуху та питання покращення безбар’єрного середовища в Україні

“Серед нас є люди, які жодного разу не чули своє ім’я, які більше ніколи не почують звуки літнього вечора або перестали чути гуркіт великого міста”, - розповіли учасники заходу, нагадавши, що погіршення слуху або його повна втрата можливі в будь-якому віці з різних причини. Це спадковість, шумове забруднення, отити, інфекційні захворювання, лікування антибіотиками тощо.

Щоб подолати комунікативний бар'єр і допомогти людям з порушенням слуху легше соціалізуватись, у солом’янському ЦНАПі провели усім охочим майстер-клас із жестової мови. Мови, яка, до речі, є другою за розповсюдженістю в Україні. 

Зазначимо, що для команди ЦНАПу Солом’янського району обслуговування осіб з вадами слуху не є проблемою. Окрім планшета з можливістю зв'язку з перекладачем жестової мови, адміністратори також постійно проходять відповідні курси.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена