Головна  →  Новини  →  6 вересня 2019

Солом’янською РДА опрацьовано звернення народного депутата Романа Грищука

Солом’янською РДА опрацьовано звернення народного депутата Романа Грищука

За підсумками опрацювання звернення народного депутата Романа Грищука щодо вирішення проблемних питань в районі повідомляємо згідно переліку заявлених питань: 

1. Забудова на Платонівському провулку та безпечність школи №7 ім. М.Рильського 

Як і повідомлялось раніше, зупиняти будівництво не у повноваженнях районної держадміністрації. Однак Солом'янська РДА в межах повноважень направила листи до Департаменту земельних ресурсів та Державної архітектурно-будівельної інспекції України з питань дотримання вимог чинного законодавства забудовником під час виконання будівельних робіт на об'єкті будівництва у пров. Платонівському, а також до КП "Житлоінвестбуд-УКБ" щодо стану виконання робіт на об'єкті та строків перенесення будівельного паркану по межі землевідводу.  

За результатами опрацювання Департамент земельних ресурсів повідомив, що проведено відповідну перевірку та встановлено, що забудовником збільшено будівельний майданчик за рахунок огорожі металевим парканом суміжних земельних ділянок. Для вжиття заходів реагування копію акту обстеження зазначених ділянок (лист від 15.04.2019) направлено до Департаменту міського благоустрою. Станом на 04.09.2019 відповідь від Департаменту не надійшла.  

Натомість для забезпечення комфорту і безпеки перебування дітей у школі №7 та відповідно до рекомендацій Солом’янського районного управління ДСНС і ДП “Науково-дослідного інституту будівельного виробництва”  у закладі були проведені такі роботи:  

- адміністрацією школи та управлінням освіти Солом’янської РДА усунуто проблему з пожежною безпекою у школі. Зокрема, встановлено систему АПС, систему оповіщення про пожежу та евакуаційне освітлення. Про це свідчить також акт обстеження ДСНС України, виданий 21 серпня; 

- відповідно до рекомендацій ДП “НДІ” та на вимогу Солом’янської РДА забудовник відновив пошкоджені елементи зовнішнього водовідведення з покрівлі та відремонтував вимощення по зовнішньому периметру старої будівлі.

- за дорученням в.о. голови РДА продовжуються постійні обстеження технічного стану будівлі школи та дитячого садоку №223 за участі фахівців ДП “НДІ”. 

2. Гуртожиток на Польовій, 19/8 

Гуртожиток на вул. Польовій, 19/8 знаходиться у статутному фонді ПАТ “Трест “Київміськбуд-2”. Інформуємо, що відключення будівлі гуртожитку від електропостачання з 26.06.2019 року відбулось у зв’язку із зверненням “Трест “Київміськбуд-2” до ПрАТ “ДТЕК Київські електромережі” про припинення дії договору. Відключення будівлі від газопостачання відбулось аварійною службою ПАТ “Київгаз” через несанкціоноване втручання невстановленими особами в систему газопостачання та розкрадання газових лічильників. 

 

Щоб забезпечити належні умови проживання громадян та реалізацію їх житлових прав Солом’янською РДА неодноразово скликались наради за участі сторін, проводились виїзди до гуртожитку та в межах повноважень надсилались листи до енергопостачальників. Вчергове такі листи щодо важливості поновлення електро- та газопостачання для мешканців були надіслані у серпні. 

Вже 3.09.2019 року в Солом’янській РДА проведена нарада, де в.о. голови адміністрації Володимиром Бялковським порушено питання відновлення послуг та підготовки гуртожитку до опалювального сезону.  

Представники ПрАТ “ДТЕК Київські електромережі” і ПАТ “Київгаз” повідомили про неможливість поновлення послуг через розірвання договору та недотримання безпечного користування газовим обладнанням відповідно. Проте представник ПАТ АК “Київводоканал” запевнив, що послуги з централізованого холодного водопостачання припиняти не будуть. 

За результатами обговорень представники підприємства, у статутному фонді якого знаходиться будівля, заявили про готовність в індивідуальному порядку переглядати умови безстрокового договору на проживання громадян в іншому гуртожитку по вул. Академіка Туполєва. 

3. Екологія 

Стосовно звернень мешканців про забруднення атмосферного повітря на території Солом’янського району повідомляємо, що відповідно до розпорядження від 31.01.2001 року здійснення інструментально-лабораторного контролю на вміст забруднюючих речовин в атмосферне повітря не відноситься до компетенції Солом’янської РДА.  

Водночас для таких досліджень і вимірювань у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення відділом контролю за благоустроєм РДА постійно направляються звернення до Державної установи “Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”. 

Також відповідним відділом наразі формується перелік підприємств - основних забруднювачів району, для включення їх до річного плану здійснення заходів державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства Державної екологічної інспекції Столичного округу на 2020 рік. 

4. Громадський бюджет та проект №34 “Центр денного перебування та навчання професії для молоді з інвалідністю “Горнятко Доброти” 

27.08.2019 року відбулось виїзне засідання робочої групи з питань Громадського бюджету у Солом’янському районі щодо ходу виконання ремонтних робіт відповідного проекту “Горнятко Доброти”.  За результатами виїзду КП “Керуюча компанія” та Управлінню житлово-комунального господарства та будівництва доручено оперативно скласти кошторис, оголосити тендер і розпочати ремонт інженерних мереж - опалення, водопостачання, каналізації, електромережі та вентиляції. Завершити роботи з облаштування внутрішньобудинкових мереж зобов’язали до 24.09.2019 року. 

Щодо інших проектів, які стосуються дітей з інвалідністю. Повністю реалізовано громадський проект №473, яким передбачена закупівля обладнання для дітей з інвалідністю у “Центрі комплексної реабілітації “Зможу” на вул. М. Донця, 25/89. Також до проекту №873 “Створення робочих місць психолога та логопеда у Центрі комплексної реабілітації “Зможу” наразі надаються відповідні послуги психолога та логопеда для дітей та молоді з інвалідністю.

5. Жуляни

Каналізація

Замовником будівництва мереж водовідведення в мікрорайоні Жуляни виступає КП “Солом’янка-Сервіс” Солом’янської райдержадміністрації. Повідомляємо, що будівельно-монтажні роботи з прокладання мереж каналізування було розпочато в 2004 році та частково виконано, але з 2008 року за відсутності відповідного фінансування роботи призупинено. 

Наразі укладено договір з ТОВ “ПВЦ “Сервіт” на коригування проектно-кошторисної документації. Проект пройшов експертизу та отримав позитивний експертний звіт. Проектом передбачено 8 пускових комплексів. Його реалізація буде можлива тільки за наявності відповідного фінансування. 

Наразі ПрАТ “Київводоканал” вивчаються пропозиції щодо застосування інших запропонованих проектних рішень мереж каналізування. Після надання ґрунтовних висновків буде проведено нараду за участю зацікавлених сторін.

Дороги 

Відповідно до наказу “Про закріплення основних фондів комунальної власності територіальної громади Києва” всі вулиці району перебувають на балансі КП “Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утримання шляхів та споруд на них Солом’янського району”. 

Для вирішення питання ремонту дорожнього покриття на вулицях мікрорайонів малоповерхової (приватної) забудови Солом’янською РДА неодноразово були направлені листи Департаменту транспортної інфраструктури з проханням розглянути можливість, при формуванні програми ремонту, включення до плану робіт таких територій. У першу чергу на 2020 рік запланувати ремонт вулиць, технічний стан яких знаходиться у край незадовільному стані: 

  • м-н “Жуляни” - вул. Шкільна, вул. Сергія Колоса, вул. Повітрофлотська, вул. шевченка, вул. Садова, вул. Совська;

  • м-н “Совки” - вул. Сумська, вул. Яблунева, вул. Пржевальського, вул. Крутогірна (від школи до вул. Колоскова);

  • м-н “Батиєва гора” - вул. Луганська. 

6. Анкетне опитування мешканців щодо проблемних питань в районі

Інші питання мешканців, які були подані народним депутатом Романом Грищуком, зараз на опрацюванні. Серед них, зокрема, питання ремонту і встановлення нових дитячих майданчиків, ремонту асфальтового покриття у дворах, переміщення пунктів склотари, усунення виробництва продуктів харчування у будинку, ремонту ліфтів тощо. Про результат всебічного вивчення та вирішення питання Солом’янська РДА інформуватиме безпосередньо заявника.

Нагадаємо, в кінці серпня відбулась перша робоча зустріч виконувача обов’язків Солом’янської РДА Володимира Бялковського і новообраного народного депутата Романа Грищука. Обговорювались проблемні питання району та шляхи їх вирішення. Крім того, учасники зустрічі погодили, що важливо спільно впроваджувати інноваційні проекти на території найчисельнішого столичного району.  

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена