Головна  →  Новини  →  7 листопада 2019

Районна влада напрацьовує план заходів для покращення соцзахисту безхатченків

Районна влада напрацьовує план заходів для покращення соцзахисту безхатченків

У Солом’янському районі посилять соціальний захист людей, які живуть на вулицях. Про це заявив виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Володимир Бялковський під час виїзду до площі біля Південного залізничного вокзалу, де не перший рік залишається актуальною проблема наявності осіб без постійного місця проживання.  

Під час спілкування безпритульні розповіли, що серед них є також громадяни сусідніх країн, які не можуть повернутись додому через втрату документів. Щоб посприяти у вирішенні цих питань, Володимир Бялковський звернувся до районного управління поліції за підтримкою. Крім того, для задоволення базових потреб осіб, які опинились на вулиці, Управлінню праці та соціального захисту населення району доручено щодня проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо прав та наявної допомоги громадянам. Йдеться також про можливість збору речей для надання безхатченкам, що живуть на вокзалі.

«Нужденним, яким пощастило менше, ніж нам, потрібні елементарні людські блага і підтримка. Ми не маємо повноважень примушувати їх звідси піти, але працювати над поліпшенням їх умов життя – в наших силах. Прошу благодійні фонди, громадські організації і небайдужих людей разом з нами напрацьовувати кроки у допомозі нашим громадянам. Ми завжди відкриті до діалогу та пропозицій від громадськості», - заявив Володимир Бялковський.

Він нагадав, що Солом’янська РДА продовжує наполягати на важливості створення пунктів обігріву, першої медичної допомоги та посту поліції у підземному переході з боку Південного вокзалу. Також райдержадміністрація наразі шукає місце неподалік залізничного вокзалу для створення будинку соціальної допомоги з усім необхідним функціоналом, зокрема, буфетом та пунктом видачі одягу.

Довідка

На території району функціонує Територіальний центр соціального обслуговування населення на б-рі Вацлава Гавела, 83А та Будинок соціального піклування на Суздальській, 4/6. У цих установах нужденним надають харчування, медичну, юридичну допомогу та інші безкоштовні послуги. В останньому бездомні громадяни також можуть скористатись соціальним готелем та послугами нічного перебування.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена