Головна  →  Новини  →  25 листопада 2019

У Солом’янському районі може з’явитись сквер на честь загиблого українського військовослужбовця Максима Шаповала

У Солом’янському районі може з’явитись сквер на честь загиблого українського військовослужбовця Максима Шаповала

Жителі Солом’янського району звернулись до виконувача обов’язків голови райдержадміністрації Володимира Бялковського щодо сприяння в облаштуванні новоствореного скверу на проспекті Повітрофлотський, 11/13. Зокрема, мешканці пропонують найменувати паркову зону на честь українського розвідника, учасника АТО, генерал-майора Максима Шаповала, який трагічно загинув у 2017 році внаслідок вибуху авто у Києві.

На зустрічі ініціативна група підкреслила важливість встановлення у сквері камер відеоспостереження та огорожу для запобігання випадків вандалізму. Це насамперед пов’язане з бажанням облаштувати там меморіал.

«Солом'янська адміністрація принципово підтримує ідею громади щодо важливості благоустрою нового зеленого куточку та увіковічення пам'яті нашого земляка, який стояв на захисті незалежності і територіальної цілісності України», - підкреслив Володимир Бялковський.

У зв’язку з цим в.о. голови РДА доручив керівникам профільних підрозділів врахувати усі пропозиції мешканців і направити їх до КО «Київзеленбуд», яке є замовником  робіт, та головному розпоряднику бюджетних коштів у сфері зеленого господарства міста - Управлінню екології та природних ресурсів КМДА.

Зазначимо, що ім’я Героя України запропоновано присвоїти ділянці, яка офіційно отримала статус скверу. Розглянути питання щодо його найменування та прийняти остаточне рішення має Київрада.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена