Головна  →  Новини  →  9 грудня 2019

Солом’янський район - проти корупції

Солом’янський район - проти корупції

Щорічно 9 грудня світ відзначає Міжнародний день боротьби з корупцією, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 31 жовтня 2003 року. На кінець 2009 Конвенцію, яка зобов'язує країни встановлювати відповідальність за корупцію за законом, підписали близько 140 держав і близько 80 — ратифікували. Україна ратифікувала цю угоду в жовтні 2006 року.

У Солом’янському районі також ведеться активна діяльність для запобігання та протидії всіх проявів корупції. Так, в серпні райдержадміністрація на чолі з виконувачем обов’язків голови Володимиром Бялковським офіційно підписала Меморандуми про співробітництво з ГО “Міжнародна Антикорупційна Асамблея” та ВГО “Журналісти проти корупції”.

В рамках співпраці, а також для прозорості й відкритості процесів, на прийоми громадян відтепер запрошуються представники зазначених громадських організацій, які також надають заявникам юридичну допомогу та роз’яснення щодо їх прав.

Крім того, за ініціативи журналістів та громадських діячів, у вересні при Солом’янській РДА була створена районна Рада з питань свободи слова, яка забезпечує захист професійної діяльності журналістів та сприяє налагодженню ефективного механізму взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства.

Також на офіційному сайті Соломʼянської РДА в рубриці «Stop corruption» (http://www.solor.gov.ua/section/248) висвітлена довідка стосовно можливості звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції, Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА та безпосередньо до керівництва Соломʼянської адміністрації у разі виявлення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення.

Паралельно в апараті Соломʼянської РДА, а також в структурних підрозділах зі статусом юридичної особи публічного права, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України утворені уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції, які забезпечують реалізацію державної політики.

Відповідальне ставлення всіх працівників Соломʼянської РДА до виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» дає результати - на теперішній час в Соломʼянській адміністрації відсутні випадки корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена