Головна  →  Новини  →  17 лютого 2020

У Києві стартувала подача проектів на Громадський бюджет-2021

У Києві стартувала подача проектів на Громадський бюджет-2021

Відсьогодні, 17 лютого, кияни вже можуть подавати свої проекти на Громадський бюджет-5Подання триватиме до 11 березня 2020 року. 

Після обговорення, експертизи та доопрацювання ініціатив, голосування проходитиме з 8 травня до 7 червня. А вже наприкінці червня будуть визначені проекти-переможці. 

У бюджеті 2021 року на Громадський бюджет виділено рекордні 170 млн грн. Станом на 12 годину подано 2 проекти на суму 225 тис. грн. 

Ключові зміни в ГБ-5:

  • тепер лідеру Команди можна буде подавати не більше 5 проектів, що вирішує проблему «серійних» ініціатив, коли один автор подає більше ста проектів;
  • збільшується кількість великобюджетних ідей-переможців, запроваджуючи категорії «великі» та «малі». Якщо кошторис ГБ-2021 становить 170 мільйонів гривень, то 40% суми йде саме на «великі» проекти. Вартість таких ініціатив – від 1 до 3 мільйонів гривень. «Малих» проектів – від 100 до 999 тисяч гривень;
  • з 2021 року для залучення киян до розвитку різних сфер життя міста запроваджується правило голосування: одна особа має 10 голосів та може проголосувати за один проект в кожній з 10 тематик: дороги, транспорт; екологія; ЖКГ; здоров’я; інформаційні технології; культура, туризм; молодь, спорт; освіта, громадянське суспільство; соціальний захист, інклюзія; експериментальні (інноваційні, міжтематичні)».
  • для уникнення конфлікту інтересів учасники громадської бюджетної комісії тепер не зможуть бути лідерами чи членами команд проектів, що подаються у цьому році. Заборонено підкуп і політичну агітацію. Також не можна дискредитувати інших учасників Громадського бюджету. 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена