Головна  →  Новини  →  27 лютого 2020

Відтепер у ЦНАПі Солом’янського району можливо оформити електронний цифровий підпис

Відтепер у ЦНАПі Солом’янського району можливо оформити електронний цифровий підпис

Відсьогодні у ЦНАПі Солом’янського району почали надавати громадянам нову послугу – оформлення кваліфікаційного електронного підпису, що дозволить надалі отримувати державні послуги, не виходячи з дому. Про це сьогодні під час відкриття кабінету зазначила виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко. 

«Щодня до ЦНАПу Солом’янського району за різними послугами звертаються в середньому 700 громадян. Тепер для більшості з них стояти в черзі буде не потрібно. Єдине, що необхідно зробити – оформити цифровий підпис. Це аналог власноручного підпису у світі електронного документообігу. Надалі завдяки КЕП (ред. – кваліфікаційний електронний підпис) можна отримати ті чи інші послуги декількома маніпуляціями на своєму комп’ютері», – підкреслила в.о. голови РДА. 

Серед таких послуг, зокрема, реєстрація та припинення фізичної особи-підприємця; отримання інформації з Державного реєстру нерухомості та ЄДР (Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань); питання з оформлення землі. Також громадяни можуть скористатись послугами Державної податкової служби та Пенсійного фонду України. Для цього потрібно лише зайти на сайт необхідної установи та, скориставшись кваліфікаційним електронним підписом, подати документи онлайн. 

Позитивно оцінили новий кабінет та його безпечність у питанні захисту персональних даних також директор Інформаційно-довідкового Департаменту Державної податкової служби України Іван Романов та начальник ЦНАПу Солом’янського району Людмила Бондаренко. Співбесідники підкреслили про подальшу співпрацю у сфері надання послуг та цифрових технологій, які роблять складні процеси максимально доступними та швидкими.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена