Головна  →  Новини  →  26 березня 2020

У медзакладах столиці сьогодні є 380 апаратів штучної вентиляції легень. 93 з них - у лікарнях, визначених опорними

У медзакладах столиці сьогодні є 380 апаратів штучної вентиляції легень. 93 з них - у лікарнях, визначених опорними

У медичних закладах столиці сьогодні є 380 апаратів штучної вентиляції легень. 93 з них – у лікарнях, визначених опорними для лікування хворих на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Він нагадав, що у столиці підготовлено 7 базових лікарень для прийому хворих на коронавірус. Усього розгорнуто понад 400 ліжок. На випадок ускладнення епідемічної ситуації місто готове розгорнути 7 тисяч додаткових ліжок.

«У структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів. Реанімаційні ліжка інфекційних відділень забезпечені апаратами штучної вентиляції легень. У столичних лікарнях на сьогодні є 380 апаратів штучної вентиляції легень. 93 з них – у лікарнях, визначених опорними», – зазначив Віталій Кличко.

Він також нагадав, що нещодавно столична влада передала медзакладам столиці 39 нових карет швидкої допомоги, які закупило місто. Вони, зокрема, оснащені і апаратами штучної вентиляції легенів. Крім того, сімейних лікарів, службу невідкладної допомоги та усі медзаклади забезпечили експрес-тестами на виявлення коронавірусу.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена