Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Громадське обговорення щодо перейменування Київської дитячої музичнї школи №14 ім. Д.Кабалевського

Опубліковано 11 січня 2023 року о 14:46
фото

З 11 січня 2023 року до 11 березня 2023 проводиться громадське обговорення з перейменування Київської дитячої музичної школи №14 ім. Д.Кабалевського.

Заклади, які пропонуються перейменувати:

Київська  дитяча музична школа №14 ім. Д.Кабалевського.  

Назва, що пропонуються для перейменування закладу:

 Пропонується присвоїти Київській дитячій музичний школі №14 ім. Д. Кабалевського  ім’я  Юрія Щуровського.

Обґрунтування позиції:

У час коли Російська федерація розпочала повномаштабну геноцидну війну проти українського народу, перейменування  сприятиме звільненню української культури від ідеологічної спадщини країни-агресора, припиненню популяризації російських композиторів в Україні, обмеженню присутності Російської Федерації в українському мистецькому просторі.

Довідково: Щуровський Юрій Сергійович - відомий український композитор, класик музики для дітей і юнацтва, народився 28 квітня 1927 року в Києві, в сім’ї лікаря.

Згідно «Реєстру війська Запорізького 1649 року» один з предків композитора – Іван Щуровський служив в Кочубеєвській сотні Уманського полку.

Під час війни 1941 – 1945 років сім’я знаходилась у місті Малині, і юний Юрій Сергійович був в тісних стосунках з сім’єю Сосніних.

З 1944 року навчався в Будівельному технікумі залізничного транспорту. Навчання в технікумі поєднував з навчанням у вечірній школі при Київській  консерваторії, і в 1946 році він стає студентом композиторського факультету консерваторії. Вже в студентські роки був написаний визначний твір – перша симфонія. Твори композитора виконують найкращі професійні музиканти України. Тоді ж почалась робота з провідними режисерами кіностудії імені О. Довженка. Загалом була написана музика до 11 кінофільмів.

Закінчивши аспірантуру в 1954 році Юрій Сергійович вів педагогічну роботу в Київській державній консерваторії імені П. Чайковського (1952 – 1955рр.), в Київському державному музичному училищі імені Р. Глієра (1956 – 1972рр.).

З 1973 року Ю. Щуровський старший редактор видавництва «Музична Україна». В цей період продовжувалась творча робота, створено багато симфонічних та камерно – інструментальних творів, творів для українських народних інструментів, хорових творів та пісень.

З 1993 року і до кінця життя Ю. Щуровський -  викладач класу композиції Київської дитячої музичної школи № 14 імені Д. Кабалевського. За час роботи виховав у своєму класі лауреатів міських та всеукраїнських конкурсів, плідно працював над створенням педагогічного репертуару. Першими виконавцями цих творів були учні нашої школи. В цей період композитором було написано концерти для баяна, фортепіано, скрипки, бандури, твори для шкільного оркестру народних інструментів, концертні твори для учнів класу баяна. В цей же період багато творів були озвучені оркестрами Українського радіо. Твори Юрія Щуровського виконуються не тільки в Україні, а і за її межами.

Помер Юрій Сергійович у 1996 році та похований на центральній алеї Байкового кладовища.

Суб’єкти, які внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи: Трудовий колектив Київської дитячої музичної школи №14

Форма громадського обговорення: засідання круглого столу за участю колективу Київської дитячої музичної школи №14 ім.Д.Кабалевського, громадськості.  Пропозиції на електронну пошту: [email protected]

Дата громадського обговорення: 13 березня 2023 року об 11:00.

Місце проведення: Київська дитяча музична школа №14 ім.Д.Кабалевського (бульвар Вацлава Гавела,69)

Поштова адреса та (або) адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень):

Усі пропозиції та зауваження щодо перейменувань вищезазначеної школи подаються в письмовій або усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає до 11 березня, за адресою:

просп. Повітрофлотський,41, 03020, м. Київ, управління культури Солом’янської райдержадміністрації, тел. (044) 207-09-91 або електронною поштою: [email protected].

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що внесено на громадське обговорення: тел. (044) 207-09-91, E-mail: [email protected]

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: заступник начальника управління культури Солом’янської районної державної адміністрації – Соколова Ірина Іллівна.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux