Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Працівники служби у справах дітей та сім’ї Солом’янського району відвідали ДБСТ

Опубліковано 17 листопада 2021 року о 17:18
фото

Службою у справах дітей та сім’ї постійно проводиться робота щодо забезпечення прав  дітей, які залишились без піклування батьків, на виховання та проживання в сімейному оточенні.

Однією з форм сімейного виховання таких дітей є дитячий будинок сімейного типу, який не є дитячим закладом (будинком дитини), а є звичайною великою сім’єю, яка дарує любов та турботу дітям. 

На сьогодні,  4 сім`ї, які мешкають на території Солом’янського району, стали батьками-вихователями для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Завдяки їм 29 дітей, які за певних обставин залишились без батьків та не мають родичів, які б взяли їх під опіку, знайшли сімейний затишок та батьківську любов.

Фахівці відвідали дитячий будинок сімейного типу, створений на базі родини Зінченко Олени Юріївни в грудні 2020 року.

Данило, Кирило, Настя, Еріка, Владик та Віталик майже рік живуть та виховуються в дитячому будинку сімейного типу.

За цей час в їхньому дитячому житті відбулося багато змін. Вони переїхали жити у нову квартиру, де кожен має власне ліжко, шафу для одягу, особисте зручне місце для навчання, власні гаджети. Продовжили навчання у новій школі, враховуючи вимоги часу у дистанційному режимі. Дітям необхідно було налагодити контакт з однокласниками та надолужити прогалини у знаннях, у цьому допомагала їм матір-вихователька. Олена Юріївна здійснювала щогодинний чіткий контроль за навчанням дітей та допомагала виконувати нелегкі завдання. Завдяки допомозі Олени Юріївни у навчанні, діти повірили в себе, побачили свої успіхи та зрозуміли, що біля них з’явилась людина до якої можна звернутись, щоб отримати допомогу.

В липні 2021 року в дитячий будинок сімейного типу була влаштована  нова вихованка – дівчинка Даша. Вона найменша дитини в сім’ї. Старші діти були готові до прийняття дівчинки та розуміли, що цій дитині буде необхідна їхня допомога та підтримка. Дашу полюбили всі діти – вона лагідна, весела, доброзичлива, любить грати в ігри, а коли старші навчаються в ZOOM-мережі, вміє тихенько гратись своїми іграшками. 

Матір-вихователька Олена Юріївна впевнена в тому, що для досягнення успіху та результатів у вихованні дітей необхідно навчити дітей організовувати свій день, чого вже майже і досягла. Вона знає особливості та потреби кожної своєї дитини. Особливу увагу вона приділяє організації дозвілля дітей у вільний час та відвідуванню дітьми гуртків та спортивних секцій. Її хлопці відвідують спортивну секцію карате, дівчата – секцію гімнастики та театральну студію.

У вихідні дні Олена Юріївна організовує для дітей спортивні прогулянки парком - всі вони катаються на велосипедах, самокатах, роликах, відвідують кінотеатри, кафе. Під час канікул  діти відпочили  в дитячому оздоровчому таборі, двічі на морі, багато днів влітку провели на березі Дніпра.

Найбільшою нагородою за свою роботу вона вважає досягнення та перемоги дітей.  І такі вже є.

Її вихованка Еріка посіла друге місце у відкритому чемпіонаті з художньої гімнастики.

Усміхнені та радісні очі дітей – це оцінка роботи людей, які дали їм можливість жити в сім’ї, а не в інтернатному закладі.

Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація висловлює щиру подяку всім родинам, які прийняли на виховання дітей: усиновлювачам, опікунам та піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям, та  закликає всіх небайдужих до нелегкої долі дітей-сиріт відшукати у своєму серці місце для дитини та подарувати їй тепло та затишок родинного вогнища!

Вичерпну інформацію з питань влаштування на виховання в сім’ю дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, Ви можете отримати в службі у справах дітей та сім’ї Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, просп. Повітрофлотський, 41, каб 417, 454,    тел. 207-39-37,  207-09-70.

Фотогалерея


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux